Средиземноморска яхния с карфиол

средиземноморска яхния с карфиол

Продукти:

  • За 2 порции:
  • 500 г карфиол
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 30 г маслини без костилки
  • 20 г каперси
  • 300 г доматен сос
  • 100 г сирене по избор
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.л мащерка и риган
  • 1 бр. дафинов лист
  • сол, червен пипер, черен пипер
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за средиземноморска яхния с карфиол е да нарежете лука и чесъна на ситно.  След това накъсайте карфиола на розички.

Загрейте олиото и добавете лука и чесъна, задушете за около 5 мин. Добавете 1 с.л. червен пипер. Изчакайте пипера да образува пяна и разбъркайте за около минута. Добавете доматения сос и карфиола, както и подправките.

Оставете да ври на слаб огън под капак за около 15 мин. Добавете каперсите и маслините и гответе за още 5 мин.
Овкусете със сол и пипер и гарнирайте със сирене* по ваш избор – бяло, свежо, синьо.

*Сиренето не е задължително.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчук по избор или зеленчук по избор  и сирене в режима си.