skip to Main Content

Средиземноморски шишчета „Паприка“

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Средиземноморски шишчета „Паприка“

Продукти:

  • За 3 порции:
  • 480 г пилешки гърди (нарязани на кубчета)
  • 150 г лук (нарязан на четвъртини)
  • 300 г зелена и червена чушка (нарязана на парчета с размер 2х2 см)
  • 3-4 с.л. микс от подправки (розмарин, мащерка, риган, червен пипер)
  • 3-4 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
  • 7-8 бамбукови шишчета, накиснати във вода

Метод на приготвяне:

Смесете подправките със зехтина. Сложете сол и пипер на вкус.

Добавете нарязаното пиле. Оставете да се овкуси в хладилника за около 30 мин.

Нанижете продуктите на шишчетата, като редувате пиле, чушка и лук.

Печете на грил (или тиган) на умерено висока температура, като въртите периодично, за да се изпече равномерно от всички страни.

Добър апетит!

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top