Средиземноморски шишчета „Паприка“

Продукти:

  • За 3 порции:
  • 480 г пилешки гърди (нарязани на кубчета)
  • 150 г лук (нарязан на четвъртини)
  • 300 г зелена и червена чушка (нарязана на парчета с размер 2х2 см)
  • 3-4 с.л. микс от подправки (розмарин, мащерка, риган, червен пипер)
  • 3-4 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
  • 7-8 бамбукови шишчета, накиснати във вода
Инструкции:

Смесете подправките със зехтина. Сложете сол и пипер на вкус.

Добавете нарязаното пиле. Оставете да се овкуси в хладилника за около 30 мин.

Нанижете продуктите на шишчетата, като редувате пиле, чушка и лук.

Печете на грил (или тиган) на умерено висока температура, като въртите периодично, за да се изпече равномерно от всички страни.

Добър апетит!