Супа с овес, спанак и гъби

Продукти:

  • 120 г овес (накиснат във вода за 12 часа)
  • 200 мл зеленчуков бульон
  • 300 мл вода
  • 200 г спанак (нарязан)
  • 100 г гъби (нарязани)
  • 1 връзка пресен лук (нарязан)
  • 50 г сирене чедър (настъргано)
  • 1 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Сложете овеса в тенджера и налейте 300 мл вода. Оставете водата да кипне.

Междувременно задушете спанака, гъбите и зеления лук в 1 с.л. зехтин за около 3-4 мин. Добавете горещ зеленчуков бульон или вода и оставете да кипне.

Добавете наполовина сготвения овес към спанака, гъбите и зеления лук. При необходимост, налейте още малко вода.

Оставете да къкри за около 15 мин. или докато овеса е напълно сварен.

Овкусете със сол и пипер на вкус.

Преди сервиране поръсете с настърган чедър.

Добър апетит!

 

 

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg