Супа с овес, спанак и гъби
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 120 г овес (накиснат във вода за 12 часа)
- 200 мл зеленчуков бульон
- 300 мл вода
- 200 г спанак (нарязан)
- 100 г гъби (нарязани)
- 1 връзка пресен лук (нарязан)
- 50 г сирене чедър (настъргано)
- 1 с.л. зехтин
- сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Сложете овеса в тенджера и налейте 300 мл вода. Оставете водата да кипне.
Междувременно задушете спанака, гъбите и зеления лук в 1 с.л. зехтин за около 3-4 мин. Добавете горещ зеленчуков бульон или вода и оставете да кипне.
Добавете наполовина сготвения овес към спанака, гъбите и зеления лук. При необходимост, налейте още малко вода.
Оставете да къкри за около 15 мин. или докато овеса е напълно сварен.
Овкусете със сол и пипер на вкус.
Преди сервиране поръсете с настърган чедър.
Добър апетит!
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…