Супа с овес, спанак и гъби

Продукти:

  • 120 г овес (накиснат във вода за 12 часа)
  • 200 мл зеленчуков бульон
  • 300 мл вода
  • 200 г спанак (нарязан)
  • 100 г гъби (нарязани)
  • 1 връзка пресен лук (нарязан)
  • 50 г сирене чедър (настъргано)
  • 1 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Сложете овеса в тенджера и налейте 300 мл вода. Оставете водата да кипне.

Междувременно задушете спанака, гъбите и зеления лук в 1 с.л. зехтин за около 3-4 мин. Добавете горещ зеленчуков бульон или вода и оставете да кипне.

Добавете наполовина сготвения овес към спанака, гъбите и зеления лук. При необходимост, налейте още малко вода.

Оставете да къкри за около 15 мин. или докато овеса е напълно сварен.

Овкусете със сол и пипер на вкус.

Преди сервиране поръсете с настърган чедър.

Добър апетит!