skip to Main Content

Супа с овес, спанак и гъби

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Супа с овес, спанак и гъби

Продукти:

  • 120 г овес (накиснат във вода за 12 часа)
  • 200 мл зеленчуков бульон
  • 300 мл вода
  • 200 г спанак (нарязан)
  • 100 г гъби (нарязани)
  • 1 връзка пресен лук (нарязан)
  • 50 г сирене чедър (настъргано)
  • 1 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Сложете овеса в тенджера и налейте 300 мл вода. Оставете водата да кипне.

Междувременно задушете спанака, гъбите и зеления лук в 1 с.л. зехтин за около 3-4 мин. Добавете горещ зеленчуков бульон или вода и оставете да кипне.

Добавете наполовина сготвения овес към спанака, гъбите и зеления лук. При необходимост, налейте още малко вода.

Оставете да къкри за около 15 мин. или докато овеса е напълно сварен.

Овкусете със сол и пипер на вкус.

Преди сервиране поръсете с настърган чедър.

Добър апетит!

 

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Какво представлява инсулиновата резистентност? Често инсулиновата резистентност е наричана още и “преддиабетно състояние”, при което клетките в организма не могат да усвояват добре глюкозата от кръвта. В резултат,  панкреасът реагира като произвежда повече инсулин. Как се случва това ? При…

Прочети още

Подготвили сме ви изцяло постно меню с вкусни и лесни за приготвяне рецепти, подходящи за цялото семейство. Дори и да не спазвате Великия пост, можете да си направите постен ден с тези здравословни рецепти.   Постна закуска За закуска си…

Прочети още
Back To Top