Супа с овес, спанак и гъби
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 120 г овес (накиснат във вода за 12 часа)
- 200 мл зеленчуков бульон
- 300 мл вода
- 200 г спанак (нарязан)
- 100 г гъби (нарязани)
- 1 връзка пресен лук (нарязан)
- 50 г сирене чедър (настъргано)
- 1 с.л. зехтин
- сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Сложете овеса в тенджера и налейте 300 мл вода. Оставете водата да кипне.
Междувременно задушете спанака, гъбите и зеления лук в 1 с.л. зехтин за около 3-4 мин. Добавете горещ зеленчуков бульон или вода и оставете да кипне.
Добавете наполовина сготвения овес към спанака, гъбите и зеления лук. При необходимост, налейте още малко вода.
Оставете да къкри за около 15 мин. или докато овеса е напълно сварен.
Овкусете със сол и пипер на вкус.
Преди сервиране поръсете с настърган чедър.
Добър апетит!
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Какво представлява инсулиновата резистентност? Често инсулиновата резистентност е наричана още и “преддиабетно състояние”, при което клетките в организма не могат да усвояват добре глюкозата от кръвта. В резултат, панкреасът реагира като произвежда повече инсулин. Как се случва това ? При…
Подготвили сме ви изцяло постно меню с вкусни и лесни за приготвяне рецепти, подходящи за цялото семейство. Дори и да не спазвате Великия пост, можете да си направите постен ден с тези здравословни рецепти. Постна закуска За закуска си…