Свински руладини с гъби върху задушени зеленчуци

свински руладини

Продукти:

  • 500 г свинско контра филе
  • 2-3 бр. моркови, нарязани на тънки жулиени
  • 120 г целина глава, нарязани на тънки жулиени
  • 1 бр. тиквичка, нарязана на тънки жулиени
  • 3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
  • 150 г гъби, нарязани на ситно
  • 2 с.л. зехтин
  • 200 мл. бира
  • 150 мл пилешки бульон
  • 2 с.л. горчица
  • 1 с.л. чубрица
  • сол и пипер
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за свински руладини с гъби е да задушите морковите, целината и тиквичката с една лъжица зехтин,  докато омекнат. Овкусете със сол и пипер.

Нарежете месото на тънки шайби и начукайте на тънко. Овкусете със сол, пипер и малко чубрица.

Задушете лука и гъбите докато водата от гъбите се изпари изцяло. Наредете от сместа върху начуканите карета и навийте на руло. Фиксирайте с клечка за зъби.

Загрейте 1 лъжица зехтин в тенджера и запечатайте руладините за да покрият приятен златист цвят. Добавете бирата и бульона, захлупете и гответе на тих огън (без да ври) за около 40 мин.

Сервирайте руладините върху канапе от задушените зеленчуци. Не забравяйте да отстраните клечките за зъби.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате свинско месо и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.

 

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Свински руладини с гъби върху задушени зеленчуци
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg