Свинско „Чоп Суи“
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 2 порции
- 400 г свинско бон филе
- 100 г моркови, нарязани на тънки ромбове
- 100 г целина стъбла, нарязана на тънки ромбове
- 3-4 скилидки чесън, нарязан на тънко
- 100 г гъби, нарязани на четвъртини
- ½ тиквичка, нарязана на полумесеци
- ½ връзка зелен лук, нарязан на тънко
- 3 с.л. соев сос
- ½ ч.л. сусамово олио
- 1 ч.л. джинджифил сух
- 1 ч.л. чили по избор
- 2 с.л. олио
- сол и бял пипер
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за свинско Чоп Суи е да нарежете месото на тънки филийки и да го овкусите с малко соев сос и бял пипер.
Загрейте олиото в дълбок тиган и запечатайте месото за 1-2 минути (оставете го да направи коричка от едната страна за една минута и от другата за още една).
Извадете го с решетъчна лъжица и добавете последователно нарязаните зеленчуци. Добавете 1 с.л. соев сос, джиджифила, чилито, сол и пипер.
Гответе на силен огън като често разклащате тигана (така нареченият метод за готвене стир фрай) за около 3 минути.
Върнете месото в тигана, добавете 2 с.л. соев сос, захлупте и оставете да ври на тих огън за 10 мин.
Когато свалите от огъня, добавете сусамовото олио и гарнирайте с малко от нарязания зелен лук.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате свинско месо и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…
МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…