skip to Main Content

Свинско „Чоп Суи“

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

свинско чоп суи

Продукти:

  • За 2 порции
  • 400 г свинско бон филе
  • 100 г моркови, нарязани на тънки ромбове
  • 100 г целина стъбла, нарязана на тънки ромбове
  • 3-4 скилидки чесън, нарязан на тънко
  • 100 г гъби, нарязани на четвъртини
  • ½ тиквичка, нарязана на полумесеци
  • ½ връзка зелен лук, нарязан на тънко
  • 3 с.л. соев сос
  • ½ ч.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. джинджифил сух
  • 1 ч.л. чили по избор
  • 2 с.л. олио
  • сол и бял пипер

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за свинско Чоп Суи е да нарежете месото на тънки филийки и да го овкусите с малко соев сос и бял пипер.

Загрейте олиото в дълбок тиган и запечатайте месото за 1-2 минути (оставете го да направи коричка от едната страна за една минута и от другата за още една).

Извадете го с решетъчна лъжица и добавете последователно нарязаните зеленчуци.  Добавете 1 с.л. соев сос, джиджифила, чилито, сол и пипер.

Гответе на силен огън като често разклащате тигана (така нареченият метод за готвене стир фрай) за около 3 минути.

Върнете месото в тигана, добавете 2 с.л. соев сос, захлупте и оставете да ври на тих огън за 10 мин.

Когато свалите от огъня,  добавете сусамовото олио и гарнирайте с малко от нарязания зелен лук.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате свинско месо и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top