Свинско с кисело зеле
Беше ли полезно? Оценете ни! |
Продукти:
- за 2 порции
- 350 г свинско филе
- 1/2 зелка (кисело зеле) нарязана на ивици
- 2 с.л. доматено пюре
- 2-3 скилидки чесън
- 2 с.л. олио
- 1 дафинов лист
- 1 с.л. кимион на зърна
- 1 с.л. чубрица
- сол и червен пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за свинско с кисело зеле е да овкусите месото. Поръсете парчето месо с чубрица, сол и червен пипер. Загрейте олиото в тенджера и запечатайте месото от всички страни за 4-5 минути. Извадете филето и го оставете настрана.
Добавете в същата тенджера нарязаното зеле, дафиновия лист, доматеното пюре, кимиона и една чаша гореща вода. Оставете да ври на слаб огън докато зелето поомекне . Сложете месото обратно в тенджерата, захлупете и оставете да къкри за 15-20 мин.
Рецептата за свинско с кисело зеле е готова.
Добър апетит!
Бележка: Не режете месото на кубчета, както се прави обикновено при това ястие, заради спецификата на свинското филе. Това месо е по-сухо и ако се нареже може да изсъхне допълнително при готвене. По-голямото парче месо ще запази естествените си сокове и вкусът му ще е много по-добър
Рецептата е подходяща, когато имате свинско месо и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…