skip to Main Content

Свинско с кисело зеле

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Свинско с кисело зеле

Продукти:

  • за 2 порции
  • 350 г свинско филе
  • 1/2 зелка (кисело зеле) нарязана на ивици
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 с.л. олио
  • 1 дафинов лист
  • 1 с.л. кимион на зърна
  • 1 с.л. чубрица
  • сол и червен пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за свинско с кисело зеле е да овкусите месото. Поръсете парчето месо с  чубрица, сол и червен пипер. Загрейте олиото  в тенджера и запечатайте месото от всички страни за 4-5  минути. Извадете филето и го оставете настрана.

Добавете в същата тенджера нарязаното зеле, дафиновия лист, доматеното пюре, кимиона и една чаша гореща вода. Оставете да ври на слаб огън докато зелето поомекне . Сложете месото обратно в тенджерата, захлупете и оставете да къкри за 15-20 мин.

Рецептата за свинско с кисело зеле е готова.

Добър апетит!

Бележка: Не режете месото на кубчета, както се прави обикновено при това ястие, заради спецификата на свинското филе. Това месо е по-сухо и ако се нареже може да изсъхне допълнително при готвене. По-голямото парче месо ще запази естествените си сокове и вкусът му ще е много по-добър

 

Рецептата е подходяща, когато имате свинско месо и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top