Първата стъпка от рецептата за свинско с кисело зеле е да овкусите месото. Поръсете парчето месо с чубрица, сол и червен пипер. Загрейте олиото в тенджера и запечатайте месото от всички страни за 4-5 минути. Извадете филето и го оставете настрана.
Добавете в същата тенджера нарязаното зеле, дафиновия лист, доматеното пюре, кимиона и една чаша гореща вода. Оставете да ври на слаб огън докато зелето поомекне . Сложете месото обратно в тенджерата, захлупете и оставете да къкри за 15-20 мин.
Рецептата за свинско с кисело зеле е готова.
Добър апетит!
Бележка: Не режете месото на кубчета, както се прави обикновено при това ястие, заради спецификата на свинското филе. Това месо е по-сухо и ако се нареже може да изсъхне допълнително при готвене. По-голямото парче месо ще запази естествените си сокове и вкусът му ще е много по-добър
Рецептата е подходяща, когато имате свинско месо и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.





