Тайландски зеленчукови нудели

зеленчукови нудъли

Продукти:

  • 100 г оризови нудели
  • 1 бр. тиквички
  • 1-2 бр. моркови
  • 2-3 стръка зелен лук
  • 1 бр. червена чушка
  • 1 скилидка чесън
  • 1-2 бр люта чушка, по желание
  • 30 г джинджифил пресен
  • 250 мл. пилешки бульон
  • 2-3 с.л. соев сос
  • няколко капки сусамово олио
  • 20 г кашу ядки
  • 40 г соеви/бобови кълнове
  • 50 г тофу
  • 1 с.л. соево или слънчогледово олио
  • сол и бял пипер
Инструкции:

Първата стъпка при приготвяне на тайландските зеленчукови нудели е да си подготвите зеленчуците:

Нарежете зеленчуците на тънки лентички, заделете малко от зеления лук,  счукайте чесъна или нарежете на много ситно. Настържете 1 лъжица джинджифил, а останалия го нарежете на филийки.

След това, загрейте тиган на силен котлон, добавете олиото, чесъна, кашу ядките (сурови или по желание запечени)  и зеленчуковите лентички веднага. Разклатете тигана и гответе зеленчуците за около минута-две. Свалете от огъня и смесете с настъргания джинджифил и нарязаното на кубчета тофу (ако използвате, но можете да използвате сирене). Овкусете със сол и бял пипер.

В тенджерка загрейте пилешкия бульон, нарязания джинджифил и соевия сос, добавете и малко щипка бял пипер. Внимавайте със солта, соевия сос е солен също. Оставете да покъкри за 2-3 минути, свалете от огъня, прецедете и добавете нуделите. Няма нужда да връщате на котлона, горещия бульон ще сготви нуделите за около 5-6 мин.

В дълбока чиния поставете нуделите на дъното, аранжирайте зеленчуковата смес отгоре, добавете кълновете, както и малко от бульона. Доовкусете със сусамово олио и още малко соев сос, ако е необходимо. Гарнирайте със зелен лук, нарязан на ситно.

Добър апетит!

 

Рецептата е подходяща, когато имате паста и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Тайландски зеленчукови нудели
Публикувана на

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg