Тайландски зеленчукови нудели

зеленчукови нудъли

Продукти:

  • 100 г оризови нудели
  • 1 бр. тиквички
  • 1-2 бр. моркови
  • 2-3 стръка зелен лук
  • 1 бр. червена чушка
  • 1 скилидка чесън
  • 1-2 бр люта чушка, по желание
  • 30 г джинджифил пресен
  • 250 мл. пилешки бульон
  • 2-3 с.л. соев сос
  • няколко капки сусамово олио
  • 20 г кашу ядки
  • 40 г соеви/бобови кълнове
  • 50 г тофу
  • 1 с.л. соево или слънчогледово олио
  • сол и бял пипер
Инструкции:

Първата стъпка при приготвяне на тайландските зеленчукови нудели е да си подготвите зеленчуците:

Нарежете зеленчуците на тънки лентички, заделете малко от зеления лук,  счукайте чесъна или нарежете на много ситно. Настържете 1 лъжица джинджифил, а останалия го нарежете на филийки.

След това, загрейте тиган на силен котлон, добавете олиото, чесъна, кашу ядките (сурови или по желание запечени)  и зеленчуковите лентички веднага. Разклатете тигана и гответе зеленчуците за около минута-две. Свалете от огъня и смесете с настъргания джинджифил и нарязаното на кубчета тофу (ако използвате, но можете да използвате сирене). Овкусете със сол и бял пипер.

В тенджерка загрейте пилешкия бульон, нарязания джинджифил и соевия сос, добавете и малко щипка бял пипер. Внимавайте със солта, соевия сос е солен също. Оставете да покъкри за 2-3 минути, свалете от огъня, прецедете и добавете нуделите. Няма нужда да връщате на котлона, горещия бульон ще сготви нуделите за около 5-6 мин.

В дълбока чиния поставете нуделите на дъното, аранжирайте зеленчуковата смес отгоре, добавете кълновете, както и малко от бульона. Доовкусете със сусамово олио и още малко соев сос, ако е необходимо. Гарнирайте със зелен лук, нарязан на ситно.

Добър апетит!

 

Рецептата е подходяща, когато имате паста и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Тайландски зеленчукови нудели
Публикувана на