Тайландски пикантен ориз
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 200 г черен ориз (императорски)
- 100 г зелен грах
- 3-4 скилидки чесън
- 1-2 бр. червена чушка
- 20 г джинджифил пресен
- 1 бр. домат
- 2 стръка зелен лук
- 1 с.л. сухо чили по желание или чили паста
- 2-3 с.л. соев сос
- ½ с.л. сусамово олио
Метод на приготвяне:
Сварете ориза в 1 л подсолена вода, добавете по желание във водата няколко зърна бял пипер, парченца белен джинджифил и дафинов лист (35-40 мин).
В голям тиган (в идеален случай уок тиган) загрейте сусамовото олио и добавете целите обелени скилидки чесън както и обеления и нарязан на едро джинджифил.
Гответе за около минута-две, след което ги извадете и когато изстинат ги нарежете на дребно.
Сложете в същия тиган нарязаната на лентички чушка и граха. След минута-две ги извадете и ги оставете на страна.
Сложете сварения ориз в тигана, като разклащате често. Гответе за няколко минути, след което добавете зеленчуците, соевия сос, чили, сол и бял пипер.
Разбъркайте добре и оставете на котлона за още няколко минути.
Свалете тигана от котлона и добавете сусамовото олио и сока от лайм.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате ориз и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…
МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…