Телешки кюфтенца с доматен сос

Продукти:

  • За 2 порции
  • 300 г телешко филе (смляно)
  • 1/2 глава червен лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 люта чушка (нарязана на ситно)
  • 4 с.л. магданоз (нарязан на ситно)
  • 3 с.л. джоджен (нарязан на ситно)
  • 1 белтък
  • сол и пипер на вкус
  • За соса:
  • 400 г доматен сос
  • 4 с.л. босилек
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Смесете  всички продукти за кюфтетата и оставете получената кайма в хладилника за 1-2 часа или за цяла нощ.

Оформете малки кюфтенца и ги наредете в тавичка, покрита с хартия за печене.  Печете 5 мин в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Загрейте соса с дълбок тиган. Добавете ½ от нарязания босилек и изпечените кюфтенца. Гответе за още 3-4 мин и свалете от огъня.

Добавете останалия босилек и сервирайте.

Рецептата е подходяща, когато имате телешко месо и зеленчук по избор в режима си.

Ако все още нямаш индивидуален хранителен режим, изготвен от специалиста по хранене Ипократис Пападимитракос, можеш да го поръчаш ТУК.