Телешки кюфтенца с доматен сос

Продукти:

  • За 2 порции
  • 300 г телешко филе (смляно)
  • 1/2 глава червен лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 люта чушка (нарязана на ситно)
  • 4 с.л. магданоз (нарязан на ситно)
  • 3 с.л. джоджен (нарязан на ситно)
  • 1 белтък
  • сол и пипер на вкус
  • За соса:
  • 400 г доматен сос
  • 4 с.л. босилек
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Смесете  всички продукти за кюфтетата и оставете получената кайма в хладилника за 1-2 часа или за цяла нощ.

Оформете малки кюфтенца и ги наредете в тавичка, покрита с хартия за печене.  Печете 5 мин в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Загрейте соса с дълбок тиган. Добавете ½ от нарязания босилек и изпечените кюфтенца. Гответе за още 3-4 мин и свалете от огъня.

Добавете останалия босилек и сервирайте.

Рецептата е подходяща, когато имате телешко месо и зеленчук по избор в режима си.

Ако все още нямаш индивидуален хранителен режим, изготвен от специалиста по хранене Ипократис Пападимитракос, можеш да го поръчаш ТУК.

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg