Телешки стек с чеснови броколи
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 1 порция
- 190 г телешко бон филе
- 160 г броколи
- 1 скилидка чесън
- 20 мл зехтин
- 20 мл бренди
- 10 г захар
- 1/4 с.л. оризов оцет
- 1/4 с.л. сол
- мащерка
- черен пипер на зърна
- морска сол
- чили
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за маринован телешки стек с чеснови броколи, е да направите маринатата. За маринатата смесете морската сол, черен пипер, захар, мащерка и бренди. Втрийте маринатата в стека и го оставете за ден в хладилника.
На следващия ден увийте месото в алуминиево фолио и го изпечете на 150С за 40 мин.
Докато месото се пече, отделете розички от броколите, а стъблата нарежете по диагонал на парченца.
За овкусяването на броколите смесете зехтина, оцета, чесън, сол и чили по желание и ги разбъркайте в блендър, докато сместа придобие гъста консистенция.
Изсипете сместа в купа и добавете броколите. Разбъркайте. Поставете овкусените броколи в тава върху хартия за печене. Печете ги заедно със телешкото за около 20 мин или до омекване.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате месо и зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…
Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?