Телешки стек с чеснови броколи

телешки стек

Продукти:

  • За 1 порция
  • 190 г телешко бон филе
  • 160 г броколи
  • 1 скилидка чесън
  • 20 мл зехтин
  • 20 мл бренди
  • 10 г захар
  • 1/4 с.л. оризов оцет
  • 1/4 с.л. сол
  • мащерка
  • черен пипер на зърна
  • морска сол
  • чили
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за маринован телешки стек с чеснови броколи, е да направите маринатата. За маринатата смесете морската сол, черен пипер, захар, мащерка и бренди. Втрийте маринатата в стека и го оставете за ден в хладилника.

На следващия ден увийте месото в алуминиево фолио и го изпечете на 150С за 40 мин.

Докато месото се пече, отделете розички от броколите, а стъблата нарежете по диагонал на парченца.

За овкусяването на броколите смесете зехтина, оцета, чесън, сол и чили по желание и ги разбъркайте в блендър, докато сместа придобие гъста консистенция.

Изсипете сместа в купа и добавете броколите. Разбъркайте. Поставете овкусените броколи в тава върху хартия за печене. Печете ги заедно със телешкото за около 20 мин или до омекване.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате месо и зеленчук по избор в режима си.

 

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg