Телешки стек с гъби

телешки стек

Продукти:

  • 250 г телешко месо
  • 300 г гъби
  • 1 глава лук
  • 250 мл телешки бульон
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. розмарин, стрък или сушен
  • сол и пипер
Инструкции:

Първата стъпка при приготвяне на телешки стек с гъби е да подготвите гъбите и лука. Нарежете гъбите на ситно. Оставете 4-5 бр от тях като ги нарежете на четвъртини. След това, нарежете и лука на ситно.

Загрейте 1 с.л. зехтин  в тенджерка и задушете лука, добавете нарязаните на ситно гъби и гответе докато водата се изпари.  Отделно сотирайте гъбени четвъртини.

Добавете бульона и оставете да ври на слаб огън докато се редуцира на 1/3.  Разбийте получената смес в блендър и добавете към нея сотираните гъбени четвъртини, овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте тиган на висока температура. Намажете стека (или контра филето) със зехтин и го запечатайте от двете страни за по 2 мин.

Изсипете гъбения сос в дълбок тиган, сложете месото при него и овкусете с розмарин.  Гответе на котлона под капак на тих огън, докато месото омекне и стане крехко.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате телешко месо и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Телешки стек с гъби
Публикувана на

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg