Етикети:test
Телешки стек с гъби
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 250 г телешко месо
- 300 г гъби
- 1 глава лук
- 250 мл телешки бульон
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. розмарин, стрък или сушен
- сол и пипер
Метод на приготвяне:
Първата стъпка при приготвяне на телешки стек с гъби е да подготвите гъбите и лука. Нарежете гъбите на ситно. Оставете 4-5 бр от тях като ги нарежете на четвъртини. След това, нарежете и лука на ситно.
Загрейте 1 с.л. зехтин в тенджерка и задушете лука, добавете нарязаните на ситно гъби и гответе докато водата се изпари. Отделно сотирайте гъбени четвъртини.
Добавете бульона и оставете да ври на слаб огън докато се редуцира на 1/3. Разбийте получената смес в блендър и добавете към нея сотираните гъбени четвъртини, овкусете със сол и черен пипер.
Загрейте тиган на висока температура. Намажете стека (или контра филето) със зехтин и го запечатайте от двете страни за по 2 мин.
Изсипете гъбения сос в дълбок тиган, сложете месото при него и овкусете с розмарин. Гответе на котлона под капак на тих огън, докато месото омекне и стане крехко.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате телешко месо и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…