skip to Main Content

Телешко с лук и моркови

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Телешко с лук и моркови

Продукти:

  • за 2 порции
  • 350 г телешко филе
  • 2 глави лук
  • 1 ч.ч. телешки бульон
  • 2 моркова
  • 1/2 с.л. масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. чубрица
  • сол и пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Оставете месото на стайна температура за 20 мин., след което го нарежете на тънки жулиени. Нарежете лука на полумесеци, а морковите на дебели кръгчета.

Загрейте зехтина в тиган и добавете лука. Задушете за няколко минути или докато започне да почервенява, добавете телешкото и разбъркайте. Гответе за 2 мин и добавете чубрицата и бульона. Разбъркайте и гответе за още 2-3 мин. Телешкото вече трябва да е крехко. Извадете го и оставете течността да се сгъсти.

Сложете морковите в малка тенджерка и покрийте на половина с вода. Добавете маслото, щипка сол и пипер, кипнете и варете на слаб огън докато морковите омекнат.

Аранжирайте телешкото с лука в средата на чинията, добавете отцедените моркови и малко от получения сос.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

  Вече започваме да си мечтаем за лятото и неизбежно за повечето от нас възниква въпроса: “Как да вляза във форма – бързо и лесно?” Най-често не предприемаме никакви стъпки в посока отслабване до месец юни, но въпросът продължава да…

Прочети още

Как да не залича всичко постигнато за 3 дни? Как да не кача килограми по време на празниците?  Ако и вие, както много наши клиенти, се притеснявате да не качите килограми по време на предстоящите празници, тази статия е точно…

Прочети още
Back To Top