Телешко с лук и моркови

Продукти:

  • за 2 порции
  • 350 г телешко филе
  • 2 глави лук
  • 1 ч.ч. телешки бульон
  • 2 моркова
  • 1/2 с.л. масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. чубрица
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Оставете месото на стайна температура за 20 мин., след което го нарежете на тънки жулиени. Нарежете лука на полумесеци, а морковите на дебели кръгчета.

Загрейте зехтина в тиган и добавете лука. Задушете за няколко минути или докато започне да почервенява, добавете телешкото и разбъркайте. Гответе за 2 мин и добавете чубрицата и бульона. Разбъркайте и гответе за още 2-3 мин. Телешкото вече трябва да е крехко. Извадете го и оставете течността да се сгъсти.

Сложете морковите в малка тенджерка и покрийте на половина с вода. Добавете маслото, щипка сол и пипер, кипнете и варете на слаб огън докато морковите омекнат.

Аранжирайте телешкото с лука в средата на чинията, добавете отцедените моркови и малко от получения сос.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Телешко с лук и глазирани моркови
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
3.51star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)