Телешко с лук и моркови
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- за 2 порции
- 350 г телешко филе
- 2 глави лук
- 1 ч.ч. телешки бульон
- 2 моркова
- 1/2 с.л. масло
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. чубрица
- сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Оставете месото на стайна температура за 20 мин., след което го нарежете на тънки жулиени. Нарежете лука на полумесеци, а морковите на дебели кръгчета.
Загрейте зехтина в тиган и добавете лука. Задушете за няколко минути или докато започне да почервенява, добавете телешкото и разбъркайте. Гответе за 2 мин и добавете чубрицата и бульона. Разбъркайте и гответе за още 2-3 мин. Телешкото вече трябва да е крехко. Извадете го и оставете течността да се сгъсти.
Сложете морковите в малка тенджерка и покрийте на половина с вода. Добавете маслото, щипка сол и пипер, кипнете и варете на слаб огън докато морковите омекнат.
Аранжирайте телешкото с лука в средата на чинията, добавете отцедените моркови и малко от получения сос.
Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…