Телешко варено

Продукти:

  • За бульона:
  • 1кг телешко месо, нарязано на кубчета
  • 1бр дафинов лист
  • няколко зърна бахар
  • 2 с.л. черен пипер на зърна
  • 1 глава лук, нарязана на едро
  • За супата:
  • 1 бр. целина глава
  • 3-4 бр. моркови
  • няколко броя целина с листата и стъбла
  • ½ връзка магданоз
Инструкции:

Сложете продуктите за бульона в тенджера с 2,5 литра студена вода. Загрейте тенджерата и оставете месото да се вари на слаб огън за да не стане жилаво. Когато месото стане готово, прецедете бульона и отделете месото на страна.

Нарежете зеленчуците на едро, добавете и нарязаните дръжки на магданоза и залейте с получения бульон  и гответе на умерена температура  докато зеленчуците се сварят.

Сложете в супени купи от месото и добавете от бульона със зеленчуците, гарнирайте с листата от магданоза и целината (от средата).

Бележка: по желание може да се добави малко настърган хрян. Ако разполагате с тенджера под налягане това ще съкрати времето за готвене.

Умишлено сме заменили картофа с целина глава за да се съобразим с нуждите на хранителния режим.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Телешко варено
Публикувана на
Рейтинг
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)