skip to Main Content

Телешко варено

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Телешко варено

Продукти:

  • За бульона:
  • 1кг телешко месо, нарязано на кубчета
  • 1бр дафинов лист
  • няколко зърна бахар
  • 2 с.л. черен пипер на зърна
  • 1 глава лук, нарязана на едро
  • За супата:
  • 1 бр. целина глава
  • 3-4 бр. моркови
  • няколко броя целина с листата и стъбла
  • ½ връзка магданоз

Метод на приготвяне:

Сложете продуктите за бульона в тенджера с 2,5 литра студена вода. Загрейте тенджерата и оставете месото да се вари на слаб огън за да не стане жилаво. Когато месото стане готово, прецедете бульона и отделете месото на страна.

Нарежете зеленчуците на едро, добавете и нарязаните дръжки на магданоза и залейте с получения бульон  и гответе на умерена температура  докато зеленчуците се сварят.

Сложете в супени купи от месото и добавете от бульона със зеленчуците, гарнирайте с листата от магданоза и целината (от средата).

Бележка: по желание може да се добави малко настърган хрян. Ако разполагате с тенджера под налягане това ще съкрати времето за готвене.

Умишлено сме заменили картофа с целина глава за да се съобразим с нуждите на хранителния режим.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top