Телешко варено
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За бульона:
- 1кг телешко месо, нарязано на кубчета
- 1бр дафинов лист
- няколко зърна бахар
- 2 с.л. черен пипер на зърна
- 1 глава лук, нарязана на едро
- За супата:
- 1 бр. целина глава
- 3-4 бр. моркови
- няколко броя целина с листата и стъбла
- ½ връзка магданоз
Метод на приготвяне:
Сложете продуктите за бульона в тенджера с 2,5 литра студена вода. Загрейте тенджерата и оставете месото да се вари на слаб огън за да не стане жилаво. Когато месото стане готово, прецедете бульона и отделете месото на страна.
Нарежете зеленчуците на едро, добавете и нарязаните дръжки на магданоза и залейте с получения бульон и гответе на умерена температура докато зеленчуците се сварят.
Сложете в супени купи от месото и добавете от бульона със зеленчуците, гарнирайте с листата от магданоза и целината (от средата).
Бележка: по желание може да се добави малко настърган хрян. Ако разполагате с тенджера под налягане това ще съкрати времето за готвене.
Умишлено сме заменили картофа с целина глава за да се съобразим с нуждите на хранителния режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…
Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?