Загрейте 1 с.л. зехтин в малка тенджера с капак и добавете зеления боб. Разбърквайте периодично за минута – две и добавете нарязания на ситно чесън. Когато усетите аромата на чесън, добавете една чаша вода, сложете капака и изчакайте да заври. Намалете температурата и и оставете да ври на тих огън докато зеленият боб омекне.
Нарежете домата на кубчета. Когато бобът е готов отцедете и запазете течността. Смесете докато е още топъл с доматите.
В отделен съд смесете останалия зехтин, лимоновия сок, крема сиренето и пюрирайте. Добавете копъра и сол и пипер на вкус, ако се наложи добавете малко от водата на боба.
Овкусете салатата с дресинга и поднесете гарнирана с нарязан копър и натрошено сирене.
Рецептата е подходяща, когато имате зеленчук по избор и сирене в режима си.





