skip to Main Content

Топла салата със зелен фасул и сирене

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Топла салата със зелен фасул и сирене

Продукти:

  • 300 г зелен фасул
  • 1 домат обелен
  • 2 скилидки чесън (или 2 стръка зелен)
  • 1 с.л. крема сирене
  • 3 с.л. сирене натрошено
  • 1 с.л. копър нарязан
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. лимонов сок
  • сол и пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Загрейте 1 с.л. зехтин в малка тенджера с капак и добавете зеления боб. Разбърквайте периодично за минута – две и добавете нарязания на ситно чесън. Когато усетите аромата на чесън,  добавете една чаша вода, сложете капака и изчакайте да заври. Намалете температурата и и оставете да ври на тих огън докато зеленият боб омекне.

Нарежете домата на кубчета. Когато бобът е готов отцедете и запазете течността. Смесете докато е още топъл с доматите.

В отделен съд смесете останалия зехтин, лимоновия сок, крема сиренето и пюрирайте. Добавете копъра и сол и пипер на вкус, ако се наложи добавете малко от водата на боба.

Овкусете салатата с дресинга и поднесете гарнирана с нарязан копър и натрошено сирене.

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчук по избор и сирене в режима си.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top