skip to Main Content

Тосканска паста салата със зеленчуци на грил

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Тосканска паста салата със зеленчуци на грил

Продукти:

  • 1кг. микс от пресни зеленчуци на грил :
  • тиквички
  • патладжан
  • червена чушка
  • зелена чушка
  • аспержи зелени
  • червен лук
  • радичио, разполовено
  • -зелен боб
  • -зелен лук
  • -зелен чесън
  • 400 г дребна паста за салата, по избор (орекиете)
  • 20 мл. зехтин
  • 10 мл лимонов сок
  • 1/3 връзка магданоз
  • сирене пармезан
  • сол и пипер

Метод на приготвяне:

Първата стъпка за приготвяне на тосканска паста, е да сварите пастата напълно, Отцедете и добавете 1 лъжица зехтин, разбъркайте и оставете да изстине.

Нарежете изстиналите чушките на лентички, патладжана и тиквичката на шайби, нарежете лука на шайби и добавете 1 скилидка счукан чесън по желание.

Смесете със студената паста, овкусете със сол и пипер и разбъркайте. Оставете да престои в хладилника поне 20 мин (така вкусовете ще се комбинират още по-добре).

Сервирайте салатата поръсена с едро нарязан магданоз и пармезановите люспи.

Съвет: Печете зеленчуците на силен огън за кратко време, за да бъдат маркирани добре от грила. Овкусете със сол и пипер, след като ги свалите и намажете със смес от зехтин и лимонов сок. Поставете в съд с капак, така те ще омекнат от остатъчната температура и в същото време ще запазят малко от хрупкавостта.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top