Запечен карфиол на фурна

запечен карфиол

Продукти:

  • За 1 порция:
  • 300 г карфиол
  • 50 г извара
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/3 ч.л. индийско орехче
Инструкции:

Първата стъпка от приготвянето на запечен карфиол на фурна е подготовката на карфиола. Карфиолът трябва да е измит и накъсан на розички. В тенджера с вряща подсолена вода изсипвате подготвения карфиол и варите за около 3-5 минути, след което отцеждате от водата.

В малка тава изсипвате карфиола, добавяте изварата, счукания чесън и индийското орехче разбърквате добре с помощта на лъжица. Печете така подготвения карфиол в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути, или докато придобие апетитен златист цвят. Преди сервиране поръсете ястието със ситно нарязания магданоз.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим