Запечен карфиол на фурна
Беше ли полезно? Оценете ни! |
Продукти:
- За 1 порция:
- 300 г карфиол
- 50 г извара
- 2 скилидки чесън
- 1/2 връзка магданоз
- 1/3 ч.л. индийско орехче
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от приготвянето на запечен карфиол на фурна е подготовката на карфиола. Карфиолът трябва да е измит и накъсан на розички. В тенджера с вряща подсолена вода изсипвате подготвения карфиол и варите за около 3-5 минути, след което отцеждате от водата.
В малка тава изсипвате карфиола, добавяте изварата, счукания чесън и индийското орехче разбърквате добре с помощта на лъжица. Печете така подготвения карфиол в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути, или докато придобие апетитен златист цвят. Преди сервиране поръсете ястието със ситно нарязания магданоз.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…