skip to Main Content

Запечен карфиол на фурна

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

запечен карфиол

Продукти:

  • За 1 порция:
  • 300 г карфиол
  • 50 г извара
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1/3 ч.л. индийско орехче

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от приготвянето на запечен карфиол на фурна е подготовката на карфиола. Карфиолът трябва да е измит и накъсан на розички. В тенджера с вряща подсолена вода изсипвате подготвения карфиол и варите за около 3-5 минути, след което отцеждате от водата.

В малка тава изсипвате карфиола, добавяте изварата, счукания чесън и индийското орехче разбърквате добре с помощта на лъжица. Печете така подготвения карфиол в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути, или докато придобие апетитен златист цвят. Преди сервиране поръсете ястието със ситно нарязания магданоз.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
лятна диета

Лятна диета?! Да! Обратно на очакванията и нагласите на повечето от нас, лятото се оказва най-подходящото време за постигане на желаните килограми. Спазването на диета през летните месеци, е по-приятно, по-ефективно и по-лесно, отколкото през останалите сезони. Всичко, което се…

Прочети още
Back To Top