Запеканка от грах с Кефалотири

Продукти:

  • За 2 порции
  • 600 г грах /замразен или предварително сварен пресен грах/
  • 120 г доматен сос
  • 3 скилидки чесън
  • 50 г лук
  • 1 с.л. сух джоджен
  • 80 г сирене Кефалотири или нискомаслен кашкавал /до 40% масленост/
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Първата стъпка за приготвянето на запеканка от грах с кефалотири, е да задушите нарязаните на ситно лук и чесън в зехтина и малко вода на тиган.

Добавете 1/3 от граха, няколко лъжици вода, джоджена и доматения сос и оставете да ври на тих огън за 15 минути. Пасирайте получената смед и добавете останалия грах. Овкусете със сол и пипер и  прехвърлете в тавичка. Поръсите с настъргания кашкавал.

Печете в предварително загрята фурна, 200 градуса, докато кашкавалът придобие златист цвят.

Добър апетит!

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Запеканка от грах с Кефалотири
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)