Запеканка от грах с Кефалотири

Запеканка от грах с Кефалотири

Продукти:

  • За 2 порции
  • 600 г грах /замразен или предварително сварен пресен грах/
  • 120 г доматен сос
  • 3 скилидки чесън
  • 50 г лук
  • 1 с.л. сух джоджен
  • 80 г сирене Кефалотири или нискомаслен кашкавал /до 40% масленост/
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Първата стъпка за приготвянето на запеканка от грах с кефалотири, е да задушите нарязаните на ситно лук и чесън в зехтина и малко вода на тиган.

Добавете 1/3 от граха, няколко лъжици вода, джоджена и доматения сос и оставете да ври на тих огън за 15 минути. Пасирайте получената смед и добавете останалия грах. Овкусете със сол и пипер и  прехвърлете в тавичка. Поръсите с настъргания кашкавал.

Печете в предварително загрята фурна, 200 градуса, докато кашкавалът придобие златист цвят.

Добър апетит!

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5