Запеканка със спанак и сирене
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 2 порции:
- 400 г спанак
- 1 глава лук
- 4 яйца
- 100 г бяло саламурено сирене
- ½ ч.л. джоджен
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата е подготовката на спанака. Ако ползвате замразен спанак го изсипете с тенджера и добавете 1-2 супени лъжици вода. Похлупете с капака и сложете тенджерата на слаб огън, за да се размрази спанака. Ако спанакът е пресен, то го измийте, нарежете го на ситно и така го сложете в тенджера, заедно с около ¼ чаена чаша вода, за да се задуши. Към спанака, добавете и нарязаната на ситно глава лук.
Докато спанакът се задушава, разбийте яйцата в купа. Добавете натрошеното на ситно сирене и отново разбъркайте много добре. Свалете задушения спанак от котлона, добавете към него сместа от яйца и сирене, както и джоджена. След като разбъркате добре, изсипете сместа в тава, предварително намазана леко с олио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути, докато запеканката придобие апетитен лек златист загар.
Добър апетит!
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…
Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?