Запеканка със спанак и сирене

Продукти:

  • За 2 порции:
  • 400 г спанак
  • 1 глава лук
  • 4 яйца
  • 100 г бяло саламурено сирене
  • ½ ч.л. джоджен
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата е подготовката на спанака. Ако ползвате замразен спанак го изсипете с тенджера и добавете 1-2 супени лъжици вода. Похлупете с капака и сложете тенджерата на слаб огън, за да се размрази спанака. Ако спанакът е пресен, то го измийте, нарежете го на ситно и така го сложете в тенджера, заедно с около ¼ чаена чаша вода, за да се задуши. Към спанака, добавете и нарязаната на ситно глава лук.

Докато спанакът се задушава, разбийте яйцата в купа. Добавете натрошеното на ситно сирене и отново разбъркайте много добре. Свалете задушения спанак от котлона, добавете към него сместа от яйца и сирене, както и джоджена. След като разбъркате добре, изсипете сместа в тава, предварително намазана леко с олио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути, докато запеканката придобие апетитен лек златист загар.

Добър апетит!

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Запеканка със спанак и сирене
Публикувана на
Рейтинг
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)