Запеканка със спанак и сирене
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 2 порции:
- 400 г замразен спанак -цели листа
- 1 глава лук
- 4 яйца
- 100 г бяло саламурено сирене
- ½ ч.л. джоджен
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата е подготовката на спанака. Изсипете замразения спанак в тенджера и добавете 2 супени лъжици вода. Към спанака, добавете и нарязаната на ситно глава лук. Похлупете с капак и сложете тенджерата на слаб огън, за да се размрази спанака.
Докато спанакът се задушава, разбийте яйцата в купа. Добавете натрошеното на ситно сирене и отново разбъркайте много добре. Свалете задушения спанак от котлона, добавете към него сместа от яйца и сирене, както и джоджена.
След като разбъркате добре, изсипете сместа в тава, предварително намазана леко с олио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути, докато запеканката придобие апетитен лек златист загар.
Добър апетит!
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…