Зеленчукова супа с киноа

Продукти:

  • За 3 порции
  • 300 г киноа (добре изплакната и изцедена)
  • 700 г домати (от консерва, отцедени)
  • 1 глава лук (нарязан на ситно)
  • 3 моркова (нарязани на ситно)
  • 2 стъбла целина (нарязани на ситно)
  • 300 г сезонни зеленчуци (тиквички, чушки и др. нарязани на ситно)
  • 6 скилидки чесън (смачкани)
  • 1 л зеленчуков бульон
  • 300 мл вода
  • 100 г къдраво зеле (нарязано)
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 2 бр. дафинов лист
  • пармезан или краве сирене
  • чили
  • сол и пипер
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за зеленчукова супа с киноа, е да сотирайте лук, моркови, целина, сезонните зеленчуци и щипка сол. Гответе докато лука омекне (6-8мин).

Добавете чесъна, мащертката и доматите. Разбърквайте от време на време.

Добавете киноа, бульон и вода. Сложете 2 броя дафинов лист и щипка чили. Увеличете температурата и кипнете. Покрийте с капак и оставете да къкри.

Гответе за 25 мин., след което махнете капака. Добавете зелето и оставете да къкри още 5 мин.

Свалете от котлона, извадете дафиновия лист и добавете лимоновия сок. Овкусете със сол и пипер.

Сервирайте като гарнирате с пармезан, съобразявайки грамажа с указаното количество в режима ви. Ако предпочитате може да добавите в супата и бяло саламурено сирене или фета – добавете го на големи парчета в супата на по-ранен етап, за да придаде чудесен аромат.

 

Добър апетит!

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg