skip to Main Content

Зеленчукови пръчици с дресинг от синьо сирене

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Зеленчукови пръчици с дресинг от синьо сирене

Продукти:

  • 500 г моркови
  • 200 г целина стъбла
  • 1 бр. краставица
  • 50 г синьо сирене
  • 50 г крема сирене обезмаслено
  • 100 мл. зеленчуков бульон
  • 1 ч.л. зехтин
  • ½ скилидка чесън, по желание
  • 1-2 лъжици нарязан копър

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за зеленчукови пръчици с дресинг от синьо сирене е да нарежете морковите на  пръчици дълги 6-8 см и дебели около 0.5 см. Обелете стъблата целина, за да отстраните нишките и ги нарежете по същия начин. Нарежете пръчици и от краставицата. Наредете зеленчуците в чаша или в плато, като ги разпределите успоредно за по-добър визуален ефект.

Смесете сирената в купа, добавете зехтина и намачкания чесън. Пюрирайте с пасатор като добавяте лъжица по лъжица от зеленчуковия бульон. Когато получите желаната консистенция, спрете с бульона, не е задължително да използвате целия. Трябва да получите дип – гъст сос, от който бихте могли да гребнете малко с пръчиците от зеленчуци. Добавете копъра и овкусете със сол и червен пипер, по желание може и лют.

Може да се добавят други зеленчуци като броколи, аспержи, чушки…. нарязани във форма , която позволява да се ядат с ръка и да се топят в дресинга.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

лятна диета

Лятна диета?! Да! Обратно на очакванията и нагласите на повечето от нас, лятото се оказва най-подходящото време за постигане на желаните килограми. Спазването на диета през летните месеци, е по-приятно, по-ефективно и по-лесно, отколкото през останалите сезони. Всичко, което се…

Прочети още

Забравете за популярните масови диети Ако искате това да е последната година, в която си задавате въпроса “Как да отслабван бързо за лятото?”, първото нещо, което е добре да направите, е да забравите за масовите диети. Те може да имат…

Прочети още
Back To Top