Да внесем лятна свежест в офиса

Всички знаем колко е важно да сме хидратирани, особено през летните месеци. Повечето хора обаче не се замислят за това по време на работния ден. Фокусирани върху множество други важни задачи, понякога почти забравяме да пием вода, а това е едно от основните и важни неща, които можем да направим за здравето си.  

Добрата хидратация помага за подобряването на метаболизма и намалява дневната умора.

Дехидратацията, в комбинация със стреса в ежедневието,  може да доведе до главоболие, намалена способност за запомняне и значително да намали продуктивността ни.

Особено, когато по цял ден работим в климатизиран офис, пиенето на вода става още по-важно, защото кожата се изсушава и се нуждаем от допълнителна хидратация. Когато вече усетите жажда, е твърде късно! 

Не чакайте негативните ефекти, има няколко много лесни трика, които ще ви помогнат да пиете повече вода и да сте  хидратирани на работното място:

Дръжте кана с вода на бюрото си.  Кана или бутилка с вода на бюрото, ще бъде визуално напомняне да пиете повече вода. 

Правете си редовни почивки за вода. Понякога сме толкова заети, че дори забравяме да се грижим за себе си. Почивката за вода е бърза възможност да налеете още вода в каната или бутилката, и да си починете за малко. След подобна бърза почивка несъмнено ще се почувствате по-добре, а тялото ви ще е благодарно.

Включете колегите си. Превърнете пиенето на повече вода в екипна цел. Напомняйте на колегите си да пият повече вода, това ще държи мотивирани и вас самите.

Да превърнем пиенето на вода в освежаващо лятно забавление в офиса!

Каните с вода и парченца плод не само ще внесат лятно настроение в офиса, но и задължително ще ви помогнат да пиете повече вода. А защо не, и да са начин да спрете веднъж завинаги с подсладените газирани напитки.

Какво ни е нужно?

Необходими са ви само кана; вода; плодове и въображение. И няколко съвета от нас, при приготвянето на този вид вода:

Колкото по-дълго престои, толкова по-силен става вкуса. Каквито и плодове и да добавите във водата, след 15 минути тя ще придобие аромат и свеж вкус.

Можете да използвате плодовете за няколко доливания в каната. Поне 4-5 пъти през деня можете да доливате вода в каната. Вкусът ще е по-слаб с всяко доливане, но ще остане свеж.

Вода за целия ден. В зависимост от това колко пресни се плодовете, можете да ги оставите във водата цял ден или до 16 часа. Ако във водата слагате цитрусови плодове, е добре да я консумирате до няколко часа, защото колко повече престои, толкова по-кисела става.

Можете да използвате минерална, трапезна или обикновена, неподсладена  газирана вода.

Ето и няколко предложения за комбинации от нас. Не забравяйте, че това са само идеи, импровизирайте и създайте своята любима комбинация. Можете да си направите и конкурс за вода с плодчета в офиса.       

Грейпфрут с пресен стрък розмарин

Комбинацията с грейпфрут и розмарин може да ви звучи странно, но със сигурност ще ви хареса ако я опитате. Важно е много добре да измиете кората на грейпфрута, преди да го нарежете. Имайте предвид, че водата може да стане доста кисела, консумирайте до 2-3 часа след като я приготвите. Ако не разполагате с пресен розмарин, опитайте с мента или босилек.

Краставица с пресни стръкчета мента

Почти като мохито – свежо, лятно и зареждащо!

Диня и стръкче пресен босилек

Още една комбинация, която може да ви се струва странна, но задължително трябва да опитате.

Малини, мента и лимон

Само какви цветове! Тази комбинация си заслужава дори само да стои като цветно лятно настроение на бюрото ви. Несъмнено с вида си ще ви изкуши да пиете повече вода. Измислете и ваши комбинации, експериментирайте и се насладете на различните варианти!