Червено цвекло с извара
Червено цвекло с извара
Продукти за 1 порция:
600 г червено цвекло сурово (или 300 сварено)
50 г извара Pilos
2 скилидки чесън
1 сл.л. кисело мляко Родна Стряха
2 ореха
Сол и пипер
Начин на приготвяне:
Първо подготовете червеното цвекло. Измийте го добре и без да го белите изрежете двата му края. Цвеклото може да е сварено, или пък изпечено. Подходящо за тази рецепта е и използването на готово сварено или мариновано цвекло.
Ако решите сами да си приготвите прясно червено цвекло, най-добрият начин е да го завиете добре в алуминиево фолио и да го изпечете във фурната за около час-два. След като червеното цвекло е сварено/изпечено го настържете на едро ренде.
Ореховите ядки нарежете на ситно, счукайте чесъна или настържете със ситно ренде. В купа изсипете настърганото червено цвекло, орехите и чесъна, добавете киселото мляко и изварата, както и щипка сол разбъркайте добре сместа, за да се овкуси. Можете да приготвите по-голямо количество и да съхранявате в буркан в хладилника.
Добър апетит! Не забравяйте, че можете да спечелите индивидуална програма с хрантелен режим от Топ Форма и лесни и вкусни здравословни рецепти към всяко хранене в режима. Нужно е само да попълните формата по-долу:
