skip to Main Content

#Хранителни съставки

В топ форма през лятото – превърни мечтата в план

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

01.01.2018

В топ форма през лятото

 

Лятото е вече тук, а с това и желанието да го посрещнем в Топ Форма. За съжаление само желание не е достатъчно. Какво още е нужно? Нужен е план за действие.  Хората са казали – „целта е мечта с план и срок“. Ние можем да ви помогнем да превърнете мечтата си за топ форма в план. Много е лесно! Ако намерите първо начина как да стигнете до целта, времето за постигането й е просто цифра и допълнителна мотивация.

  • Преди да продължите, абонирайте се от тук за още полезни статии от нас и нашите специалисти на тема здраве, здравословно хранене и здравословно отслабване:

Ако сте опитвали много пъти да започнете диета „От понеделник“, но си давате сметка, че всеки понеделник сте се проваляли, то значи този път е по-добре да подходите различно. Не винаги можем да съобразим какво е подходящото количество храна за нас, не можем да разгадаем защо гладуваме, защо не се чувстваме добре и дори… защо не отслабваме при положение, че влагаме усилия. Доверете се на специалист, който ще направи промяната ви лесна!

Вижте какви са някои от ползите от спазването на индивидуален хранителен режим:

ХРАНИТЕЛНИЯ РЕЖИМ НИ ПОМАГА ДА СПРЕМ ДА МИСЛИМ ЗА ХРАНА

Човек прекарва средно около два часа на ден в мисли за храна. Всеки ден инвестираме време и енергия, за да решим какво, кога и колко да похапнем. Спокойно можем да използваме това време за други занимания, ако разполагаме с подходящия за нас хранителен режим.

Ако трябва да сме честни, всеки ще признае, че поне веднъж си е пожелавал да не трябва да мисли какво да готви и какво да яде. Това желание може да се осъществи с подходящия режим, съобразен с храните, които обичаме. В допълнение към спестяването на време, подходящият хранителен режим ще ни научи по лесно и бързо  да вземаме решения за храненето си, дори след като спрем да го спазваме.

СПАЗВАЙКИ ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ, ПРИДОБИВАМЕ НАВИК ЗА РЕДОВНО ХРАНЕНЕ 

Редовното хранене представлява около 60% от един здравословен хранителен режим. Останалите 40% се отнасят до количеството и качеството на храната. Малко хора могат да се похвалят, че се хранят редовно, т.е. през 3-4 часа от момента на ставане до лягането.

Разполагайки с режим, в който е посочено всяко отделно хранене за деня, много по-лесно ще се справим с планирането и организацията. По този начин ще можем да се похвалим, че се храним редовно. А редовното хранене се отплаща щедро. То забързва метаболизма, намалява чувството за глад и ни помага да подобрим здравословното си състояние и линията си.

РАЗБИРАМЕ КОИ СА ПОДХОДЯЩИТЕ ЗА НАС КОЛИЧЕСТВА 

Няма човек, на който да не се е случвало да прекалява с храната. Всички знаем последиците – тежест в стомаха, лошо настроение, съжаление и така до следващия път. Спазването на режим, изготвен специално за нас от диетолог, ни помага да развием усет за това колко храна ни е нужна. Използвайки кухненска везна в периода на режима, неусетно се научаваме да измерваме необходимите количества на око. По този начин преяждането или недохранването остават в миналото.

Хранителният режим не е само за хора с  проблеми с килограмите. Той е за всеки, който желае да се храни здравословно.

Опитайте да спазвате хранителен режим, изготвен специално за вас, поне 30 дни и сами се убедете в ползите му. Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук. Само 30 дни са достатъчни да усетите, че промяната се случва. Предизвикайте се и вижте сами разликата!

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top