Печено зеле с лимон

печено зеле

Продукти:

  • 1 средно голяма бяла зелка
  • 1 с.л. зехтин
  • 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • Морска сол и черен пипер на вкус
  • Няколко резена лимон за аранжиране (по желание)
Инструкции:

Загрейте фурната нa 230° C.

Разрежете зелката на 8 резена. Първо я разполовете, изчистете я и разрежете всяка половина на 4 равни полумесеца. Наредете резените в тава с незалепващо покритие (или върху хартия за печене), като оставите малко разстояние между тях.

Смесете зехтина и лимоновия сок в малка купа. С помощта на четка нанесете от сместа върху всяка страна на резените. Посолете и овкусете с черен пипер.

Печете около 15 минути, след това обърнете парчетата и печете още 15 минути, докато придобият приятен кафяв загар.

Сервирайте зелето топло с резен лимон, за допълнително овкусяване.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Печено зеле с лимон
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)