Печено зеле с лимон
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 1 средно голяма бяла зелка
- 1 с.л. зехтин
- 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
- Морска сол и черен пипер на вкус
- Няколко резена лимон за аранжиране (по желание)
Метод на приготвяне:
Загрейте фурната нa 230° C.
Разрежете зелката на 8 резена. Първо я разполовете, изчистете я и разрежете всяка половина на 4 равни полумесеца. Наредете резените в тава с незалепващо покритие (или върху хартия за печене), като оставите малко разстояние между тях.
Смесете зехтина и лимоновия сок в малка купа. С помощта на четка нанесете от сместа върху всяка страна на резените. Посолете и овкусете с черен пипер.
Печете около 15 минути, след това обърнете парчетата и печете още 15 минути, докато придобият приятен кафяв загар.
Сервирайте зелето топло с резен лимон, за допълнително овкусяване.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…
Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?