skip to Main Content

Печено зеле с лимон

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

печено зеле

Продукти:

  • 1 средно голяма бяла зелка
  • 1 с.л. зехтин
  • 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • Морска сол и черен пипер на вкус
  • Няколко резена лимон за аранжиране (по желание)

Метод на приготвяне:

Загрейте фурната нa 230° C.

Разрежете зелката на 8 резена. Първо я разполовете, изчистете я и разрежете всяка половина на 4 равни полумесеца. Наредете резените в тава с незалепващо покритие (или върху хартия за печене), като оставите малко разстояние между тях.

Смесете зехтина и лимоновия сок в малка купа. С помощта на четка нанесете от сместа върху всяка страна на резените. Посолете и овкусете с черен пипер.

Печете около 15 минути, след това обърнете парчетата и печете още 15 минути, докато придобият приятен кафяв загар.

Сервирайте зелето топло с резен лимон, за допълнително овкусяване.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

лятна диета

Лятна диета?! Да! Обратно на очакванията и нагласите на повечето от нас, лятото се оказва най-подходящото време за постигане на желаните килограми. Спазването на диета през летните месеци, е по-приятно, по-ефективно и по-лесно, отколкото през останалите сезони. Всичко, което се…

Прочети още

Забравете за популярните масови диети Ако искате това да е последната година, в която си задавате въпроса “Как да отслабван бързо за лятото?”, първото нещо, което е добре да направите, е да забравите за масовите диети. Те може да имат…

Прочети още
Back To Top