skip to Main Content

РЕЦЕПТИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ:

НАСЛАДИ СЕ НА ХРАНАТА, ДОКАТО СЕ ГРИЖИШ ЗА ЗДРАВЕТО СИ

Създали сме всяка една рецепта с основната цел да се насладите на вкусна храна, докато спазвате своя индивидуален хранителен режим. Всички рецепти са подходящи както за хора на режим, така и за всеки, който иска да се храни здравословно.

Шакшука

Шакшука

Първата стъпка при приготвяне на шакшука е да нарежете зеленчуците и да смелите чушките. След това, в тиган със зехтин, добавете лука и чесъна. Когато лукът омекне, добавете подправките, доматеното пюре и смлените чушки. Добавете сол и черен пипер на…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Гнезда от спанак с пъдпъдъчи яйца

Гнезда от спанак с пъдпъдъчи яйца

Първата стъпка от приготвянето на рецептата за гнезда от спанак с пъдпъдъчи яйца е задушаването на спанака. Измийте  го, нарежете го на ситно и заедно с ¼ чаена чаша вода го задушете за около 3-4 минути, докато омекне. Отцедете спанака…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
доматена крем супа

Доматена крем супа

Първата стъпка при приготвянето на доматената крем супа е да подготвите зеленчуците. В тенджерка, на средна температура, загрейте зехтина и задушете нарязаната на малки кубчета глава целина. Когато целината омекне, добавете чушката, нарязана на ситно и задушете за още 2-3…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Чушки с яйца и сирене на фурна

Чушки с яйца и сирене на фурна

Първата стъпка от приготвянето на рецептата за чушки с яйца и сирене на фурна, е да загреете фурната на 180 градуса. За да приготвите  пълнежа на чушките, натрошете сиренето и размесете с разбърканите яйца. Добавете черен пипер и малко накълцан…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Запеканка със спанак и сирене

Запеканка със спанак и сирене

Първата стъпка от рецептата е подготовката на спанака. Изсипете замразения спанак в тенджера и добавете 2 супени лъжици вода. Към спанака, добавете и нарязаната на ситно глава лук. Похлупете с капак и сложете тенджерата на слаб огън, за да се…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Огретен с брюкселско зеле на фурна

Огретен с брюкселско зеле на фурна

Първата стъпка от рецептата за огретен с брюкселско зеле на фурна е да загреете фурната на 220 градуса. Измийте брюкселските зелки и ги сложете  в тавичка или подходящ керамичен съд, така че зелките да са почти плътно долепени една до…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Фритата със зелен боб и червена чушка

Фритата със зелен боб и червени чушки

Първата стъпка от приготвянето на рецептата за фритата със зелен боб и червени чушки е подготовката на продуктите. Измивате, почиствате и нарязвате чушката и лука на ситно. Разбивате яйца заедно със солта. В тиган изсипвате нарязаните зеленчуци и зеления боб,…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
мини фритати

Мини фритати

Смесете в средно голяма купа яйцата, сиренето маскарпоне, солта и пипера. Разбъркайте с миксер докато сместа стане гладка. Натрошете сиренето, нарежете прошутото на ленти, а магданоза на ситно и ги добавете към яйчената смес.  Разбъркайте. Излейте готовата смес във форма…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Кейк с яйца и спанак на фурна

Кейк с яйца и спанак на фурна

Загрейте фурната на 180С. Счупете яйцата в голяма купа, добавете зехтина и щипка сол и разбийте с бъркалка или миксер, докато яйцата станат пухкави. В друга купа размесете спанака, сиренето, меда и лимоновия сок. Добавете спаначената смес към яйцата и…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Топла салата от зелен фасул с поширано яйце

Топла салата от зелен фасул с поширано яйце

Загрейте вода в малка тенджерка, достатъчно за да покрие яйце. Добавете щипка сол и оцета. Когато водата закъкри (не трябва да завира) счупете едното яйце в малка чашка, разбъркайте водата за да се получи водовъртеж в средата на тенджерката и…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Поширани яйца в доматен сос

Поширани яйца в доматен сос

Загрейте доматения сос в тенджерка или тиган с капак (важно). Овкусете със сол черен и червен пипер. Когато сосът заври, добавете  внимателно двете  яйца (все едно правите яйца на очи) и покрийте веднага с капака за да се забулят. Намалете…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Омлет със сирене и гъби

Омлет със сирене и гъби

Загрейте фурната на 180С. Почистете гъбите и ги нарежете на четвъртинки. Обелете внимателно твърдите жилки от целината, разполовете стъблото по дължина и нарежете на ситно. Почистете семената от лютата чушка и я накълцайте на дребно. В среден тиган загрейте зехтина…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Зеленчуков пай

Зеленчуков пай

Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте яйцата, изварата и черния пипер в купа. Изсипете половината смес в йенски съд или малка тавичка, покрита с хартия за печене. Поставете отгоре микса от задушени зеленчуци и настъргания кашкавал и залейте с останалата…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Аспержи с лимон и яйце

Лимонени аспержи с яйце

Първата стъпка от рецептата за лимонени аспержи с яйца, е да подредете аспержите в тава, покрита с хартия за печене. След това ги залейте  със зехтина и ги овкусете с черен пипер и сол. Печете около 10 мин. в предварително…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
баница с тиквички

“Баница” с тиквички

Разбийте яйцата в голяма купа. Добавете брашното и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Добавете тиквичките, сиренето и зехтина и разбъркайте. Изсипете сместта в малка тавичка или йенски съд (30х20 см) и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Италиански омлет с тиквички

Италиански омлет с тиквички

Задушете чесъна в тиган с незалепващо покритие, след което добавете тиквичките и задръжте на огъня 5-7 мин. докато омекнат. Поръсете с черен пипер. Разбийте яйцата със сиренето в средно голяма купа. Излейте яйчената смес в тигана и оставете на котлона…

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ
Back To Top