Паста „Помодора“
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- за 4 порции
- 400 г паста (за предпочитане пълнозърнеста)
- 600 г пресни домати
- 1 малка глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 1 ч.ч. листа от босилек (или микс от босилек, джоджен и магданоз)
- 2-3 с.л. зехтин
- 150 г сирене (по желание)
- сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Сложете тенджера с достатъчно вода на силен котлон и захлупете.
Почистете доматите и ги нарежете на кубчета. Нарежете лука и чесъна много на ситно, така ще се свaрят при готвене и ще оставят само вкуса си, без да се виждат в крайния сос.
Загрейте зехтина на умерен огън и добавете лука. Задушете като разбърквате често. Целта е лука да се сготви и омекне, без да се оцветява. Добавете щипка сол, това ще ускори процеса. Когато лукът е готов, добавете чесъна за още няколко минути, като отново разбърквате. Добавете доматите, изчакайте сместа да заври и оставете да къкри на ниска температура за около 10 минути. Овкусете със сол и пипер.
Когато водата заври, добавете 2 лъжици сол и пастата. Варете според указанията като за последните 2-3 минути прехвърлите пастата с малко от водата при доматите, за да довършите готвенето.
Сервирайте веднага с едро нарязан босилек и настъргано сирене.
Рецептата е много подходяща, когато имате паста, зеленчук по избор и сирене в режима си.
Можете да поръчате вашия индивидуален хранителен режим от тук.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…