Паста „Помодора“

Паста „Помодора“

Продукти:

  • за 4 порции
  • 400 г паста (за предпочитане пълнозърнеста)
  • 600 г пресни домати
  • 1 малка глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 ч.ч. листа от босилек (или микс от босилек, джоджен и магданоз)
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 150 г сирене (по желание)
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Сложете тенджера с достатъчно вода на силен котлон и захлупете.

Почистете доматите и ги нарежете на кубчета. Нарежете лука и чесъна много на ситно, така ще се свaрят при готвене и ще оставят само вкуса си, без да се виждат в крайния сос.

Загрейте зехтина на умерен огън и добавете лука. Задушете като разбърквате често. Целта е лука да се сготви и омекне, без да се оцветява. Добавете щипка сол, това ще ускори процеса. Когато лукът е готов, добавете  чесъна за още няколко минути, като отново разбърквате. Добавете доматите, изчакайте сместа да заври и оставете да къкри на ниска температура за около 10 минути. Овкусете със сол и пипер.

Когато водата заври, добавете 2 лъжици сол и пастата. Варете според указанията като за последните 2-3 минути прехвърлите пастата с малко от водата при доматите, за да довършите готвенето.

Сервирайте веднага с едро нарязан босилек и настъргано сирене.

Рецептата е много подходяща, когато имате паста, зеленчук по избор и сирене в режима си.

Можете да поръчате вашия индивидуален хранителен режим от тук.

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5