Паста „Помодора“

Продукти:

  • за 4 порции
  • 400 г паста (за предпочитане пълнозърнеста)
  • 600 г пресни домати
  • 1 малка глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 ч.ч. листа от босилек (или микс от босилек, джоджен и магданоз)
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 150 г сирене (по желание)
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Сложете тенджера с достатъчно вода на силен котлон и захлупете.

Почистете доматите и ги нарежете на кубчета. Нарежете лука и чесъна много на ситно, така ще се свaрят при готвене и ще оставят само вкуса си, без да се виждат в крайния сос.

Загрейте зехтина на умерен огън и добавете лука. Задушете като разбърквате често. Целта е лука да се сготви и омекне, без да се оцветява. Добавете щипка сол, това ще ускори процеса. Когато лукът е готов, добавете  чесъна за още няколко минути, като отново разбърквате. Добавете доматите, изчакайте сместа да заври и оставете да къкри на ниска температура за около 10 минути. Овкусете със сол и пипер.

Когато водата заври, добавете 2 лъжици сол и пастата. Варете според указанията като за последните 2-3 минути прехвърлите пастата с малко от водата при доматите, за да довършите готвенето.

Сервирайте веднага с едро нарязан босилек и настъргано сирене.

Рецептата е много подходяща, когато имате паста, зеленчук по избор и сирене в режима си.

Можете да поръчате вашия индивидуален хранителен режим от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Паста „Помодора“
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg