Салата от диня и домати

Продукти:

  • ¼ средно голяма диня (4 ч.ч.), нарязана на кубчета и изчистена от семки
  • 200г домати, нарязани
  • 1 ч.л. зехтин
  • 1 ч.л. винен оцет
  • микс от пресни подправки, ситно нарязани (мента, босилек, копър – според вкуса ви)
  • ½ ч.ч. рукола /по желание/
  • 1 ч.ч. сирене
  • ¼ ч.ч. филирани бадеми, леко запечени
  • Щипка сол
  • Черен пипер на вкус
Инструкции:

Разбъркайте нарязаните диня и домати в голяма купа и овкусете с щипка сол. Оставете сместа в хладилника за около 15 мин.

Загрейте тефлонов тиган и запечете в него за 2-3 мин. филираните бадеми.

Към динята и доматите добавете зехтина, винения оцет, микса от пресни подправки и овкусете с черен пипер. Разбъркайте сместа, добавете сиренето и поръсете с филираните бадеми.

Сервирайте върху листа рукола (ако използвате).

Добър апетит!

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.