skip to Main Content

Табуле с булгур

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Табуле с булгур

Продукти:

  • 1 малка тиквичка, нарязана на полумесеци
  • 2 малки червени чушки, изчистени и нарязани на кубчета
  • 1 малък патладжан, нарязана на четвъртинки
  • 1 с.л. зехтин
  • 150 г булгур
  • 375 мл студен зеленчуков бульон (най-добре домашно приготвен)
  • 2 ч.л. магданоз, едро нарязан
  • 4 ч.л. кориандър, едро нарязан
  • 1 ч.л. семена кимион, счукани
  • 1 ½ ч.л. джинджифил на прах
  • ½ ч.л. червен пипер
  • 4 ч.л. прясно изцеден сок от портокал
  • 1ч.л. зехтин
  • Сок от половин лимон
  • Щипка сол
  • Черен пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Загрейте фурната на 200°C.

Подредете нарязаната, тиквичка, патладжана и чушките върху хартия за печене. Овкусете с 1 с.л. зехтин, сол и черен пипер и ги оставете във фурната за 10 – 15 мин., докато леко омекнат и променят цвета си.

Междувременно, сложете булгура в тенджера заедно със зеленчуковия бульон и оставете да ври на средна температура за около 15 минути, докато е готов и е поел напълно течността.

След като е готов и леко изстинал, разбъркайте булгура с вилица, за да стане пухкав. Добавете пресните и сухите подправки, портокаловия сок, 1 ч.л. зехтин и сока от половин лимон и накрая запечените зеленчуци.

Разбъркайте и овкусете допълнително ако е необходимо.

Добър апетит!

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top