Табуле с булгур
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 1 малка тиквичка, нарязана на полумесеци
- 2 малки червени чушки, изчистени и нарязани на кубчета
- 1 малък патладжан, нарязана на четвъртинки
- 1 с.л. зехтин
- 150 г булгур
- 375 мл студен зеленчуков бульон (най-добре домашно приготвен)
- 2 ч.л. магданоз, едро нарязан
- 4 ч.л. кориандър, едро нарязан
- 1 ч.л. семена кимион, счукани
- 1 ½ ч.л. джинджифил на прах
- ½ ч.л. червен пипер
- 4 ч.л. прясно изцеден сок от портокал
- 1ч.л. зехтин
- Сок от половин лимон
- Щипка сол
- Черен пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Загрейте фурната на 200°C.
Подредете нарязаната, тиквичка, патладжана и чушките върху хартия за печене. Овкусете с 1 с.л. зехтин, сол и черен пипер и ги оставете във фурната за 10 – 15 мин., докато леко омекнат и променят цвета си.
Междувременно, сложете булгура в тенджера заедно със зеленчуковия бульон и оставете да ври на средна температура за около 15 минути, докато е готов и е поел напълно течността.
След като е готов и леко изстинал, разбъркайте булгура с вилица, за да стане пухкав. Добавете пресните и сухите подправки, портокаловия сок, 1 ч.л. зехтин и сока от половин лимон и накрая запечените зеленчуци.
Разбъркайте и овкусете допълнително ако е необходимо.
Добър апетит!
Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…