skip to Main Content

Свинско филе по Бургундски

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Свинско филе по Бургундски

Продукти:

  • За 4 порции:
  • 600-700 г свинско контра филе
  • 3 бр. моркови
  • 4-5 глави лук
  • 120 г целина (глава или стъбла)
  • 3-4 скилидки чесън
  • 100 г доматено пюре
  • 200 мл червено вино

Метод на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Почистете филето от ципите (ако се налага), овкусете със сол и пипер и оставете на стайна  температура за 20-25 мин.

Нарежете зеленчуците на средни кубчета.

Загрейте тигана на котлона (ако имате тиган или по-ниска тенджера, която може да се използва във фурната – използвайте тях), добавете 1 лъжица олио и запечатайте месото набързо от всички страни.

Извадете месото и добавете зеленчуците без чесъна. Гответе докато започнат да се оцветяват в златисто.

Добавете накълцания чесън и доматеното пюре, гответе за още няколко минути.

Добавете виното, изчакайте да заври, редуцирайте наполовина.

Върнете месото, добавете 150 мл вода и прехвърлете във фурната за около 30 мин.

Извадете месото, отцедете зеленчуците и върнете останалата течност на котлона докато се сгъсти и се получи естествен сос.

Подредете зеленчуци като канапе в чиния, нарежете месото на тънки филии и аранжирайте върху зеленчуците.

Добавете малко от соса отгоре.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате месо и зеленчук по избор в режима си. 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top