Свинско филе по Бургундски
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 4 порции:
- 600-700 г свинско контра филе
- 3 бр. моркови
- 4-5 глави лук
- 120 г целина (глава или стъбла)
- 3-4 скилидки чесън
- 100 г доматено пюре
- 200 мл червено вино
Метод на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Почистете филето от ципите (ако се налага), овкусете със сол и пипер и оставете на стайна температура за 20-25 мин.
Нарежете зеленчуците на средни кубчета.
Загрейте тигана на котлона (ако имате тиган или по-ниска тенджера, която може да се използва във фурната – използвайте тях), добавете 1 лъжица олио и запечатайте месото набързо от всички страни.
Извадете месото и добавете зеленчуците без чесъна. Гответе докато започнат да се оцветяват в златисто.
Добавете накълцания чесън и доматеното пюре, гответе за още няколко минути.
Добавете виното, изчакайте да заври, редуцирайте наполовина.
Върнете месото, добавете 150 мл вода и прехвърлете във фурната за около 30 мин.
Извадете месото, отцедете зеленчуците и върнете останалата течност на котлона докато се сгъсти и се получи естествен сос.
Подредете зеленчуци като канапе в чиния, нарежете месото на тънки филии и аранжирайте върху зеленчуците.
Добавете малко от соса отгоре.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате месо и зеленчук по избор в режима си.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…