Нарежете пилешките гърди по дължина и ги мариновайте в портокаловия сок за около 1 час в хладилника. Настържете краставицата и тиквичката и оставете в хладилника.
Отцедете пилешкото от портокаловия сок, оваляйте в сместа от подправки и печете на грил (може и в тиган с 1 с.л. зехтин) до готовност.
Извадете от тигана и оставете да почине. След това отцедете настърганите краставица и тиквичка от отделената течност и овкусете със сол, лимонов сок и зехтин, добавете копър и 1-2 с.л. кисело мляко по желание.
Сервирайте парчетата пиле върху канапе от охладената салата.
Акцентът на това ястие е в контраста – контраст между горещото овкусено и пикантно пиле и охладената салата с деликатен и съвсем лек вкус.
Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.





