„Кейджун пиле“ с мариновани краставици и тиквички

Продукти:

  • за 2 порции
  • 300 г пилешки гърди
  • 1 бр. краставица
  • 1 бр. тиквичка
  • 2 с.л. сок от лимон
  • 40 мл. сок от портокал
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 с.л. нарязан копър
  • ------------------------------
  • за „Кейджун смес“ :
  • 2 с.л. червен пипер
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 бр. дафинов лист
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. кафява захар
Инструкции:

Нарежете пилешките гърди по дължина и ги мариновайте в портокаловия сок за около 1 час в хладилника. Настържете краставицата и тиквичката и оставете в хладилника.

Отцедете пилешкото от портокаловия сок, оваляйте в сместа от подправки и печете на грил (може и в тиган с 1 с.л. зехтин) до готовност.

Извадете от тигана и оставете да почине. След това отцедете настърганите краставица и тиквичка от отделената течност и овкусете със сол, лимонов сок и зехтин, добавете копър и 1-2 с.л. кисело мляко по желание.

Сервирайте парчетата пиле върху канапе от охладената салата.

Акцентът на това ястие е в контраста  – контраст между горещото овкусено и пикантно пиле и охладената салата с деликатен и съвсем лек вкус.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
„Кейджун пиле“ с мариновани краставици и тиквички
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)