Супа от тиква

супа тиква

Продукти:

  • 1 средно голяма тиква
  • ¼ ч.ч. бадеми
  • 1 глава лук, нарязана
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 1 с.л. зехтин
  • 4 ч.ч. зеленчуков бульон
  • Джинджифил и къри на вкус (по желание)
  • Сол и пипер на вкус
Инструкции:

Изчистете тиквата от семките и кората и я нарежете на кубчета. Добавете щипка сол и я оставете да ври на тих огън за около 30 мин. Изсипете водата и я оставете настрани.

Междувременно върху хартия за печене наредете бадемите и ги запечете за около 10 мин. в предварително загрята фурна на 180° C.

В тенджера задушете лука заедно с двете скилидки чесън, докато омекнат. Добавете тиквата и зеленчуковия бульон. Намалете температурата и оставете да къкри за около 10 минути.

Свалете от котлона, добавете печените бадеми към сместа (оставете няколко за декорация) и пасирайте, докато поучите пюре.

Овкусете супата с черен пипер и сол на вкус и добавете къри и джинджифил на прах, ако обичате.

Сервирайте с парче сирене и аранжирайте с няколко бадема (може да ги настържете).

Добър апетит!

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5