skip to Main Content

Супа от тиква

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

супа тиква

Продукти:

  • 1 средно голяма тиква
  • ¼ ч.ч. бадеми
  • 1 глава лук, нарязана
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 1 с.л. зехтин
  • 4 ч.ч. зеленчуков бульон
  • Джинджифил и къри на вкус (по желание)
  • Сол и пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Изчистете тиквата от семките и кората и я нарежете на кубчета. Добавете щипка сол и я оставете да ври на тих огън за около 30 мин. Изсипете водата и я оставете настрани.

Междувременно върху хартия за печене наредете бадемите и ги запечете за около 10 мин. в предварително загрята фурна на 180° C.

В тенджера задушете лука заедно с двете скилидки чесън, докато омекнат. Добавете тиквата и зеленчуковия бульон. Намалете температурата и оставете да къкри за около 10 минути.

Свалете от котлона, добавете печените бадеми към сместа (оставете няколко за декорация) и пасирайте, докато поучите пюре.

Овкусете супата с черен пипер и сол на вкус и добавете къри и джинджифил на прах, ако обичате.

Сервирайте с парче сирене и аранжирайте с няколко бадема (може да ги настържете).

Добър апетит!

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Какво представлява инсулиновата резистентност? Често инсулиновата резистентност е наричана още и “преддиабетно състояние”, при което клетките в организма не могат да усвояват добре глюкозата от кръвта. В резултат,  панкреасът реагира като произвежда повече инсулин. Как се случва това ? При…

Прочети още

Подготвили сме ви изцяло постно меню с вкусни и лесни за приготвяне рецепти, подходящи за цялото семейство. Дори и да не спазвате Великия пост, можете да си направите постен ден с тези здравословни рецепти.   Постна закуска За закуска си…

Прочети още
Back To Top