Супа от тиква
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 1 средно голяма тиква
- ¼ ч.ч. бадеми
- 1 глава лук, нарязана
- 2 скилидки чесън, счукани
- 1 с.л. зехтин
- 4 ч.ч. зеленчуков бульон
- Джинджифил и къри на вкус (по желание)
- Сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Изчистете тиквата от семките и кората и я нарежете на кубчета. Добавете щипка сол и я оставете да ври на тих огън за около 30 мин. Изсипете водата и я оставете настрани.
Междувременно върху хартия за печене наредете бадемите и ги запечете за около 10 мин. в предварително загрята фурна на 180° C.
В тенджера задушете лука заедно с двете скилидки чесън, докато омекнат. Добавете тиквата и зеленчуковия бульон. Намалете температурата и оставете да къкри за около 10 минути.
Свалете от котлона, добавете печените бадеми към сместа (оставете няколко за декорация) и пасирайте, докато поучите пюре.
Овкусете супата с черен пипер и сол на вкус и добавете къри и джинджифил на прах, ако обичате.
Сервирайте с парче сирене и аранжирайте с няколко бадема (може да ги настържете).
Добър апетит!
Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…