Супа от тиква

супа тиква

Продукти:

  • 1 средно голяма тиква
  • ¼ ч.ч. бадеми
  • 1 глава лук, нарязана
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 1 с.л. зехтин
  • 4 ч.ч. зеленчуков бульон
  • Джинджифил и къри на вкус (по желание)
  • Сол и пипер на вкус
Инструкции:

Изчистете тиквата от семките и кората и я нарежете на кубчета. Добавете щипка сол и я оставете да ври на тих огън за около 30 мин. Изсипете водата и я оставете настрани.

Междувременно върху хартия за печене наредете бадемите и ги запечете за около 10 мин. в предварително загрята фурна на 180° C.

В тенджера задушете лука заедно с двете скилидки чесън, докато омекнат. Добавете тиквата и зеленчуковия бульон. Намалете температурата и оставете да къкри за около 10 минути.

Свалете от котлона, добавете печените бадеми към сместа (оставете няколко за декорация) и пасирайте, докато поучите пюре.

Овкусете супата с черен пипер и сол на вкус и добавете къри и джинджифил на прах, ако обичате.

Сервирайте с парче сирене и аранжирайте с няколко бадема (може да ги настържете).

Добър апетит!

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Супа от тиква
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)