Първата стъпка при приготвянето на доматената крем супа е да подготвите зеленчуците.
В тенджерка, на средна температура, загрейте зехтина и задушете нарязаната на малки кубчета глава целина.
Когато целината омекне, добавете чушката, нарязана на ситно и задушете за още 2-3 мин. Добавете доматения сос, изчакайте да заври и оставете да къкри на слаб огън.
Сварете яйцата, отделете жълтъка от белтъка и нарежете белтъците на ситно заедно с листата целина (ако нямате листа от целина, можете да замените с магданоз, босилек или джоджен).
Добавете крема сиренето и жълтъците към доматената смес и пасирайте до получаване на гладка консистенция. Добавете малко вода, ако се налага (в такъв случай, ще трябва да загреете супата още веднъж).
Овкусете със сол и пипер. Поднесете в купи и гарнирайте със сместа от целина и белтъци.





