Филе от бяла риба със спанак

Филе от бяла риба

Продукти:

  • 350 г филе от риба с кожата
  • 500 г спанак
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за филе от бяла риба със спанак е да нарежете чесъна на ситно, а спанака на едро.

Загрейте 3-4 с.л. вода в тиган и добавете чесъна за 10-15 секунди. Веднага след това добавете почистения и нарязан на едро спанак. Изчакайте спанакът да започне да се свива и разбъркайте със щипка. Посолете и разбърквайте със щипката докато целия спанак придобие тъмно зелен цвят. Гответе за още минута-две и свалете от огъня.

Загрейте фурната на 200 градуса. Овкусете рибените филета със сол и пипер и попийте влагата с кухненска хартия. В сгорещен тиган добавете 1 с.л. зехтин и сложете рибата с кожата надолу. Гответе за 3 минути или докато кожата придобие златист цвят. Прехвърлете тигана във фурната и гответе за още 3-6 минути според  размера на филетата. Рибата трябва да остане сочна, но и да бъде напълно сготвена.

Сервирайте върху канапе от спанак.

Рецептата е подходяща, когато имате риба и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Филе от бяла риба със спанак
Публикувана на
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)