skip to Main Content

Филе от бяла риба със спанак

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Филе от бяла риба

Продукти:

  • 350 г филе от риба с кожата
  • 500 г спанак
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер

Метод на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за филе от бяла риба със спанак е да нарежете чесъна на ситно, а спанака на едро.

Загрейте 3-4 с.л. вода в тиган и добавете чесъна за 10-15 секунди. Веднага след това добавете почистения и нарязан на едро спанак. Изчакайте спанакът да започне да се свива и разбъркайте със щипка. Посолете и разбърквайте със щипката докато целия спанак придобие тъмно зелен цвят. Гответе за още минута-две и свалете от огъня.

Загрейте фурната на 200 градуса. Овкусете рибените филета със сол и пипер и попийте влагата с кухненска хартия. В сгорещен тиган добавете 1 с.л. зехтин и сложете рибата с кожата надолу. Гответе за 3 минути или докато кожата придобие златист цвят. Прехвърлете тигана във фурната и гответе за още 3-6 минути според  размера на филетата. Рибата трябва да остане сочна, но и да бъде напълно сготвена.

Сервирайте върху канапе от спанак.

Рецептата е подходяща, когато имате риба и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top