Филе от бяла риба със спанак
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 350 г филе от риба с кожата
- 500 г спанак
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- сол и черен пипер
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за филе от бяла риба със спанак е да нарежете чесъна на ситно, а спанака на едро.
Загрейте 3-4 с.л. вода в тиган и добавете чесъна за 10-15 секунди. Веднага след това добавете почистения и нарязан на едро спанак. Изчакайте спанакът да започне да се свива и разбъркайте със щипка. Посолете и разбърквайте със щипката докато целия спанак придобие тъмно зелен цвят. Гответе за още минута-две и свалете от огъня.
Загрейте фурната на 200 градуса. Овкусете рибените филета със сол и пипер и попийте влагата с кухненска хартия. В сгорещен тиган добавете 1 с.л. зехтин и сложете рибата с кожата надолу. Гответе за 3 минути или докато кожата придобие златист цвят. Прехвърлете тигана във фурната и гответе за още 3-6 минути според размера на филетата. Рибата трябва да остане сочна, но и да бъде напълно сготвена.
Сервирайте върху канапе от спанак.
Рецептата е подходяща, когато имате риба и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…