Филе от бяла риба със спанак
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- 350 г филе от риба с кожата
- 500 г спанак
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- сол и черен пипер
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за филе от бяла риба със спанак е да нарежете чесъна на ситно, а спанака на едро.
Загрейте 3-4 с.л. вода в тиган и добавете чесъна за 10-15 секунди. Веднага след това добавете почистения и нарязан на едро спанак. Изчакайте спанакът да започне да се свива и разбъркайте със щипка. Посолете и разбърквайте със щипката докато целия спанак придобие тъмно зелен цвят. Гответе за още минута-две и свалете от огъня.
Загрейте фурната на 200 градуса. Овкусете рибените филета със сол и пипер и попийте влагата с кухненска хартия. В сгорещен тиган добавете 1 с.л. зехтин и сложете рибата с кожата надолу. Гответе за 3 минути или докато кожата придобие златист цвят. Прехвърлете тигана във фурната и гответе за още 3-6 минути според размера на филетата. Рибата трябва да остане сочна, но и да бъде напълно сготвена.
Сервирайте върху канапе от спанак.
Рецептата е подходяща, когато имате риба и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Какво представлява инсулиновата резистентност? Често инсулиновата резистентност е наричана още и “преддиабетно състояние”, при което клетките в организма не могат да усвояват добре глюкозата от кръвта. В резултат, панкреасът реагира като произвежда повече инсулин. Как се случва това ? При…
Подготвили сме ви изцяло постно меню с вкусни и лесни за приготвяне рецепти, подходящи за цялото семейство. Дори и да не спазвате Великия пост, можете да си направите постен ден с тези здравословни рецепти. Постна закуска За закуска си…