Овесено ризото „Капрезе“

Овесено ризото

Продукти:

  • за 1 порция:
  • 60 г овес цели зърна
  • 30 мл зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 100 г лук
  • 1/3 ч.л. кимион
  • 150 г домати
  • 100 мл. зеленчуков бульон
  • сол и черен пипер
  • 50 г моцарела
  • няколко листа от босилек
Инструкции:

Първата стъпка при приготвянето на овесено ризото „Капрезе“ е да накиснете овеса в студена вода за 12 ч. След това го изплакнете и отцедете добре.

Сгорещете 20 мл. зехтин и сотирайте ситно нарязания лук и чесън, добавете 50 мл зеленчуков бульон, за да ги задушите.

Добавете овеса и кимиона. След това, добавете обелените и блендирани домати и остатъка от зеленчуковия бульон. Разбъркайте и кипнете. Можете да добавите вода, ако се налага. Намалете температурата и оставете да къкри, докато овесът е сготвен.

Междувременно смесете 10 мл зехтин с листата от босилек, ситно нарязани и мариновайте сиренето, което предварително сте нарязали на кубчета. Когато ризотото е готово, овкусете със сол и пипер.

Сервирайте в чиния като гарнирате с маринованото сирене.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате овес, зеленчук по избор и сирене във вашия индивидуален хранителен режим

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Овесено ризото „Капрезе“
Публикувана на