Пълнен картоф с гъби и спанак

пълнен картоф

Продукти:

  • За 1 порция:
  • 200 г картоф
  • 220 г гъби
  • 200 г спанак
  • 5 г чесън
  • 15 мл зехтин
  • 50 г краве сирене
Инструкции:

Първата стъпка от рецептата за картоф с пълнеж от спанак и гъби е да измиете картофа хубаво и да го надупчите с вилица. След това увийте картофа във фолио и го печете за 45-50 минути на 200 градуса.

Докато картофът се пече, задушете скилидката чесън в малко зехтин и след като започне да розовее, я извадете от тигана. Това е достатъчно, за да се овкуси зехтина.

Добавете в тигана нарязаните гъби и ги гответе, докато се изпари водата, която пускат.

Добавете спанака и гответе още пет минути.

Изсипете сместа от гъби и спанак в купа и добавете крема сиренето.

Когато картофът се изпече, отвийте го от фолиото, разрежете го през средата и го напълнете с готовата смес.

Добър апетит!

Рецептата е подходяща, когато имате картофи и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg