skip to Main Content

Печени моркови с лимонов сок

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

печени моркови

Продукти:

  • За 4 порции
  • 4 големи моркова, обелени
  • Прясно изцеден сок от 1 лимон
  • 1 с.л. зехтин
  • Морска или хималайска сол на вкус
  • Листа от пресен лук, нарязани

Метод на приготвяне:

Сложете морковите в тенджера за готвене на пара (или използвайте обикновена тенджера и решетка). Покрийте ги с капак и ги оставете на тих огън за около 10-15 мин. След като са готови, оставете ги да се охладят.

Отстранете краищата на морковите. Отрежете тънка филийка по дължината на всяка от страните, за да придадете на морковите форма на паралелепипед.

Загрейте тиган с незалепващо покритие и запечете морковите на средна към висока температура за около 10-12 минути, като обръщате от всяка страна, докато придобият лек загар.

Оставете ги да се охладят, след което нарежете всеки морков на тънки кръгчета без да разрязвате до край, така че да се образува ветрило. Разтворете леко разрезите и овкусете с лимоновия сок,  зехтина и морската сол.

Гарнирайте със ситно нарязани листа зелен лук.

Може да сервирате морковите с парче сирене или като гарнитура към месото във вашия режим.

Добър апетит!

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
лятна диета

Лятна диета?! Да! Обратно на очакванията и нагласите на повечето от нас, лятото се оказва най-подходящото време за постигане на желаните килограми. Спазването на диета през летните месеци, е по-приятно, по-ефективно и по-лесно, отколкото през останалите сезони. Всичко, което се…

Прочети още
Back To Top