Печени моркови с лимонов сок

печени моркови

Продукти:

  • За 4 порции
  • 4 големи моркова, обелени
  • Прясно изцеден сок от 1 лимон
  • 1 с.л. зехтин
  • Морска или хималайска сол на вкус
  • Листа от пресен лук, нарязани
Инструкции:

Сложете морковите в тенджера за готвене на пара (или използвайте обикновена тенджера и решетка). Покрийте ги с капак и ги оставете на тих огън за около 10-15 мин. След като са готови, оставете ги да се охладят.

Отстранете краищата на морковите. Отрежете тънка филийка по дължината на всяка от страните, за да придадете на морковите форма на паралелепипед.

Загрейте тиган с незалепващо покритие и запечете морковите на средна към висока температура за около 10-12 минути, като обръщате от всяка страна, докато придобият лек загар.

Оставете ги да се охладят, след което нарежете всеки морков на тънки кръгчета без да разрязвате до край, така че да се образува ветрило. Разтворете леко разрезите и овкусете с лимоновия сок,  зехтина и морската сол.

Гарнирайте със ситно нарязани листа зелен лук.

Може да сервирате морковите с парче сирене или като гарнитура към месото във вашия режим.

Добър апетит!

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Печени моркови с лимонов сок
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)