skip to Main Content

Печени моркови с лимонов сок

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

печени моркови

Продукти:

  • За 4 порции
  • 4 големи моркова, обелени
  • Прясно изцеден сок от 1 лимон
  • 1 с.л. зехтин
  • Морска или хималайска сол на вкус
  • Листа от пресен лук, нарязани

Метод на приготвяне:

Сложете морковите в тенджера за готвене на пара (или използвайте обикновена тенджера и решетка). Покрийте ги с капак и ги оставете на тих огън за около 10-15 мин. След като са готови, оставете ги да се охладят.

Отстранете краищата на морковите. Отрежете тънка филийка по дължината на всяка от страните, за да придадете на морковите форма на паралелепипед.

Загрейте тиган с незалепващо покритие и запечете морковите на средна към висока температура за около 10-12 минути, като обръщате от всяка страна, докато придобият лек загар.

Оставете ги да се охладят, след което нарежете всеки морков на тънки кръгчета без да разрязвате до край, така че да се образува ветрило. Разтворете леко разрезите и овкусете с лимоновия сок,  зехтина и морската сол.

Гарнирайте със ситно нарязани листа зелен лук.

Може да сервирате морковите с парче сирене или като гарнитура към месото във вашия режим.

Добър апетит!

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

  Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…

Прочети още

МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…

Прочети още
Back To Top