skip to Main Content

Пикантен телешки кебап

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Пикантен телешки кебап

Продукти:

  • за 1 порция
  • 200 г телешко контра филе, нарязано на кубчета по 1,5см
  • 100 г червен лук, нарязан на парченца по 1,5см
  • 100 г червени чушки, нарязани на парченца по 1,5 см
  • 1 с.л. зехтин
  • 15 г мента, нарязана на едро
  • 3/4 ч.л. кориандър
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус
  • За соса:
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 10 г мента, нарязана на ситно
  • 10 г магданоз, нарязан на ситно
  • 5-6 орехови ядки
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно

Метод на приготвяне:

Първата стъпка за приготвяне на пикантен телешки кебап с магданозено-лимонов Чимичури сос, е да мариновате месото и зеленчуците. За тази цел сложете месото заедно със зеленчуците, зехтина, ментата, лимоновия сок, кориандъра, солта и пипера в подходящ съд и ги оставете да се мариноват за около час.

Междувременно направете соса, като комбинирате всички продукти и пасирате  докато се получи емулсия. Овкусете със сол и пипер на вкус.

Докато загрявате грила, изкарайте месото и зеленчуците от маринатата и ги наредете на шишчета като редувате кубче месо и зеленчук.  Печете на грил тиган около 5 – 6 мин. или до желаната готовност на месото.

Добър апетит! Тази и още вкусни лесни и здравословни рецепти ще намирате всеки ден в личния си профил с индивидуален хранителен режим от Топ Форма. Всички рецепти са подходящи за приготвяне за цялото семейство. Ако все още нямате режим, попълнете въпросника и започнете.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

  Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…

Прочети още

МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…

Прочети още
Back To Top