Пролетна зелена салата с йогурт дресинг
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За дресинга:
- 50 г кисело мляко
- 1 с.л. зехтин
- 10 листа мента или джоджен
- сол на вкус
- За салатата:
- 1 бр. зелена салата или салата айсберг
- 100 г спанак, пресен
- 1 бр. краставица
- 2 стръка зелен лук
- 2 стръка зелен чесън
- 1 връзка репички
- 4 бр. яйца
- 1 с.л. горчица
Метод на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за Пролетна зелена салата с йогурт дресинг е да почистите измития спанак от дръжките и да го нарежете или накъсате на едро. След това нарежете краставицата, репичките, зелената салатка, зеления лук и чесъна. Смесете всички зеленчуци в купа.
Сварете яйцата, обелете и разполовете. Отделете жълтъците от белтъците.
Смесете жълтъците с горчицата и добавете малко зехтин, за да получите гладка смес (добавете по желание малко червен пипер, може и лют).
Прехвърлете сместа в пош и напълнете белтъчените лодки като оформяте розички.
За да направите дресинга, смесете млякото, останалия зехтин и нарязаната на ситно мента. Разбъркайте и овкусете със сол.
Добавете част от дресинга към салатения микс, разбъркайте и разпределете в чинии. Добавете останалия дресинг отгоре и гарнирайте с яйчените лодки отстрани.
Добър апетит!
Рецептата е подходяща, когато имате яйца и зеленчуци по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…
МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…