Салата с ментово песто
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 2 порции:
- 150 г паста ОРЗО (арпа). Може и български кус кус
- 1/2 краставица
- 1 домат
- 2-3 бр. целина стъбла
- 1 бр. червена чушка
- 1/2 бр. червен лук
- За пестото:
- 1 връзка прясна мента
- 1/2 връзка магданоз
- 1-2 скилидки чесън
- 3 с.л. зехтин
- 80 г твърдо сирене
- 50 г крема сирене
- 30 г орехи запечени
- 20-30 мл лимонов сок (от половин лимон)
- сол и пипер на вкус
Метод на приготвяне:
Сварете пастата до готовност, измийте със студена вода и разбъркайте с една лъжица зехтин.
Нарежете краставицата, целината и чушката на малки кубчета. Разделете доматите на четвъртини, отделете семената и вътрешността и нарежете месестата част на кубчета. Запазете вътрешността. Накълцайте червения лук много на ситно.
Отделете листата на ментата и магданоза и ги смесете с начукания чесън, останалия зехтин, 2-3 лъжици вода, вътрешността от доматите и крема сирене. Пасирайте до желаната консистенция. Добавете твърдото сирене и ядките и пасирайте още малко.
В купа смесете студената паста, нарязаните зеленчуци и пестото. Добавете пестото лъжица по лъжица на вкус – не е задължително да използвате цялото количество. Овкусете със сол, пипер и лимонов сок.
Добър апетит!
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…