Салата с ментово песто

Продукти:

  • За 2 порции:
  • 150 г паста ОРЗО (арпа). Може и български кус кус
  • 1/2 краставица
  • 1 домат
  • 2-3 бр. целина стъбла
  • 1 бр. червена чушка
  • 1/2 бр. червен лук
  • За пестото:
  • 1 връзка прясна мента
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1-2 скилидки чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • 80 г твърдо сирене
  • 50 г крема сирене
  • 30 г орехи запечени
  • 20-30 мл лимонов сок (от половин лимон)
  • сол и пипер на вкус
Инструкции:

Сварете пастата до готовност, измийте със студена вода и разбъркайте с една лъжица зехтин.

Нарежете краставицата, целината и чушката на малки кубчета. Разделете доматите на четвъртини, отделете семената и вътрешността и нарежете месестата част на кубчета. Запазете вътрешността. Накълцайте червения лук много на ситно.

Отделете листата на ментата и магданоза и ги смесете с начукания чесън, останалия зехтин, 2-3 лъжици вода, вътрешността от доматите и крема сирене. Пасирайте до желаната консистенция. Добавете твърдото сирене и ядките и пасирайте още малко.

В купа смесете студената паста, нарязаните зеленчуци и пестото. Добавете пестото лъжица по лъжица на вкус –  не е задължително да използвате цялото количество. Овкусете със сол, пипер и лимонов сок.

Добър апетит!

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Салата с ментово песто
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg