skip to Main Content

Свинско бон филе с гъбен сос

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Свинско с гъбен сос

Продукти:

  • За 3 порции:
  • 800 г свинско бон филе
  • 1 бр. лук кромид/шалот
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 кг гъби
  • 2 с.л. зехтин
  • 150 мл. вода или пилешки бульон
  • сол и пипер на вкус
  • магданоз за сервиране

Метод на приготвяне:

Първата стъпка при приготвяне на ястието е да подготвите зеленчуците.

Нарежете 2/3 от гъбите на ситно, останалите на четвъртини, накълцайте лука и чесъна.

В средно голяма тенджера загрейте 1 лъжица зехтин и добавете лука, гответе за около 2-3 минути на средно висока температура. Добавете и чесъна, разбъркайте за около 30 сек и добавете нарязаните на ситно гъби. Разбърквайте периодично и когато гъбите добият златист цвят, добавете водата/бульона. Изчакайте сместа да заври оставете за около 2-3 мин и след това  я пасирайте с пасатор или в блендър.

Нарежете свинското бон филе под наклон на флейки с дебелина 2- 2.5см. В тиган загрейте останалия зехтин и запечете гъбените четвъртини. Добавете свинските флейки и запечете за около минута всяка страна. Добавете гъбения сос, изчакайте да заври и оставете ястието на слаб огън за около 15 мин

Овкусете със сол и пипер. Аранжирайте флейките в средата на чинията, около тях наредете парчета гъби и накрая полейте със соса. Гарнирайте с накълцания магданоз.

Добър апетит!

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Глутенът – опасен или не?

  Продължаваме темата за хранителните непоносимости и алергии с темата за глутена. Само преди десетина години, малко хора знаеха какво точно е глутен. Днес, безглутеновата диета е една от най-популярните. Някои твърдят, че безглутеновата диета е идеална за отслабване, други…

Прочети още

Наднорменото тегло и затлъстяването са едни от водещите фактори за тежко протичане на COVID-19, както и за множество други здравословни проблеми. Какви са причините и какво можем да направим?

Прочети още
Back To Top