Свинско бон филе с гъбен сос
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 3 порции:
- 800 г свинско бон филе
- 1 бр. лук кромид/шалот
- 2-3 скилидки чесън
- 1 кг гъби
- 2 с.л. зехтин
- 150 мл. вода или пилешки бульон
- сол и пипер на вкус
- магданоз за сервиране
Метод на приготвяне:
Първата стъпка при приготвяне на ястието е да подготвите зеленчуците.
Нарежете 2/3 от гъбите на ситно, останалите на четвъртини, накълцайте лука и чесъна.
В средно голяма тенджера загрейте 1 лъжица зехтин и добавете лука, гответе за около 2-3 минути на средно висока температура. Добавете и чесъна, разбъркайте за около 30 сек и добавете нарязаните на ситно гъби. Разбърквайте периодично и когато гъбите добият златист цвят, добавете водата/бульона. Изчакайте сместа да заври оставете за около 2-3 мин и след това я пасирайте с пасатор или в блендър.
Нарежете свинското бон филе под наклон на флейки с дебелина 2- 2.5см. В тиган загрейте останалия зехтин и запечете гъбените четвъртини. Добавете свинските флейки и запечете за около минута всяка страна. Добавете гъбения сос, изчакайте да заври и оставете ястието на слаб огън за около 15 мин
Овкусете със сол и пипер. Аранжирайте флейките в средата на чинията, около тях наредете парчета гъби и накрая полейте със соса. Гарнирайте с накълцания магданоз.
Добър апетит!
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…
Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…