skip to Main Content

Свинско от Прованс с рататуй

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Свинско от Прованс с рататуй

Продукти:

  • За 4 порции
  • 600 г свинско контра филе
  • 2 бр. тиквички
  • 2 бр. патладжан
  • 3 бр. моркови
  • 1 глава лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 червена чушка печена
  • 100 г доматен сос
  • Микс от мащерка, розмарин, салвия, босилек
  • 1-2 бр. дафинов лист
  • Пресен магданоз за поръсване
  • 3 с.л. зехтин
  • Сол, черен и червен пипер

Метод на приготвяне:

Нарежете тиквичката и патладжана на кубчета, лука на полумесеци, а чесъна на ситно.

Загрейте зехтина в тиган и задушете последователно всички зеленчуци до омекване с малко червен пипер.

Нарежете чушката, смесете с доматения сос, добавете сол и пипер и пюрирайте.

Нарежете месото на 8 тънки шайби, начукайте леко и овкусете със сол и пипер. Загрейте тиган на силен котлон, добавете няколко капки олио и запечатайте месото за 30 сек на страна. Прехвърлете го в тавичка, покрийте със зеленчуците, добавете мащерката и дафиновия лист и печете в загрята на 180С фурна за около 20 -25 мин.

Сервирайте по 2 шайби от месото с рататуй и пресен магданоз.

Рецептата е подходяща, когато имате свинско месо и зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим.

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

  Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…

Прочети още

МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…

Прочети още
Back To Top