Свинско от Прованс с рататуй

Продукти:

  • За 4 порции
  • 600 г свинско контра филе
  • 2 бр. тиквички
  • 2 бр. патладжан
  • 3 бр. моркови
  • 1 глава лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 червена чушка печена
  • 100 г доматен сос
  • Микс от мащерка, розмарин, салвия, босилек
  • 1-2 бр. дафинов лист
  • Пресен магданоз за поръсване
  • 3 с.л. зехтин
  • Сол, черен и червен пипер
Инструкции:

Нарежете тиквичката и патладжана на кубчета, лука на полумесеци, а чесъна на ситно.

Загрейте зехтина в тиган и задушете последователно всички зеленчуци до омекване с малко червен пипер.

Нарежете чушката, смесете с доматения сос, добавете сол и пипер и пюрирайте.

Нарежете месото на 8 тънки шайби, начукайте леко и овкусете със сол и пипер. Загрейте тиган на силен котлон, добавете няколко капки олио и запечатайте месото за 30 сек на страна. Прехвърлете го в тавичка, покрийте със зеленчуците, добавете мащерката и дафиновия лист и печете в загрята на 180С фурна за около 20 -25 мин.

Сервирайте по 2 шайби от месото с рататуй и пресен магданоз.

Рецептата е подходяща, когато имате в режима си свинско месо и зеленчук по избор.

Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Свинско от Прованс с рататуй
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

За първи път ли си на нашия сайт?

Ако отговорът ти е да, радваме се, че ни откри! Нашата мисия е да ти помогнем да постигнеш или да задържиш перфектните килограми, като се храниш здравословно. Това е напълно възможно с подходящия точно за теб хранителен режим. Надяваме се да сме ти полезни.

Поръчай своя режим

Виж повече за програмата

Моля, проверете имейла си за линк за промяна на парола. Ако все още имате проблеми – моля, пишете ни на info@topforma.bg