Свинско от Прованс с рататуй

Продукти:

  • За 4 порции
  • 600 г свинско контра филе
  • 2 бр. тиквички
  • 2 бр. патладжан
  • 3 бр. моркови
  • 1 глава лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 червена чушка печена
  • 100 г доматен сос
  • Микс от мащерка, розмарин, салвия, босилек
  • 1-2 бр. дафинов лист
  • Пресен магданоз за поръсване
  • 3 с.л. зехтин
  • Сол, черен и червен пипер
Инструкции:

Нарежете тиквичката и патладжана на кубчета, лука на полумесеци, а чесъна на ситно.

Загрейте зехтина в тиган и задушете последователно всички зеленчуци до омекване с малко червен пипер.

Нарежете чушката, смесете с доматения сос, добавете сол и пипер и пюрирайте.

Нарежете месото на 8 тънки шайби, начукайте леко и овкусете със сол и пипер. Загрейте тиган на силен котлон, добавете няколко капки олио и запечатайте месото за 30 сек на страна. Прехвърлете го в тавичка, покрийте със зеленчуците, добавете мащерката и дафиновия лист и печете в загрята на 180С фурна за около 20 -25 мин.

Сервирайте по 2 шайби от месото с рататуй и пресен магданоз.

Рецептата е подходяща, когато имате свинско месо и зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим.

 

Кратко описание
recipe image
Рецепта
Свинско от Прованс с рататуй
Публикувана на
Време за подготовка
Време за готвене
Общо време
Рейтинг
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)