skip to Main Content

Свинско от Прованс с рататуй

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

Свинско от Прованс с рататуй

Продукти:

  • За 4 порции
  • 600 г свинско контра филе
  • 2 бр. тиквички
  • 2 бр. патладжан
  • 3 бр. моркови
  • 1 глава лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 червена чушка печена
  • 100 г доматен сос
  • Микс от мащерка, розмарин, салвия, босилек
  • 1-2 бр. дафинов лист
  • Пресен магданоз за поръсване
  • 3 с.л. зехтин
  • Сол, черен и червен пипер

Метод на приготвяне:

Нарежете тиквичката и патладжана на кубчета, лука на полумесеци, а чесъна на ситно.

Загрейте зехтина в тиган и задушете последователно всички зеленчуци до омекване с малко червен пипер.

Нарежете чушката, смесете с доматения сос, добавете сол и пипер и пюрирайте.

Нарежете месото на 8 тънки шайби, начукайте леко и овкусете със сол и пипер. Загрейте тиган на силен котлон, добавете няколко капки олио и запечатайте месото за 30 сек на страна. Прехвърлете го в тавичка, покрийте със зеленчуците, добавете мащерката и дафиновия лист и печете в загрята на 180С фурна за около 20 -25 мин.

Сервирайте по 2 шайби от месото с рататуй и пресен магданоз.

Рецептата е подходяща, когато имате свинско месо и зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим.

 

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
лятна диета

Лятна диета?! Да! Обратно на очакванията и нагласите на повечето от нас, лятото се оказва най-подходящото време за постигане на желаните килограми. Спазването на диета през летните месеци, е по-приятно, по-ефективно и по-лесно, отколкото през останалите сезони. Всичко, което се…

Прочети още
Back To Top