Свинско от Прованс с рататуй
Беше ли полезно? Оценете ни! |

Продукти:
- За 4 порции
- 600 г свинско контра филе
- 2 бр. тиквички
- 2 бр. патладжан
- 3 бр. моркови
- 1 глава лук
- 3-4 скилидки чесън
- 1 червена чушка печена
- 100 г доматен сос
- Микс от мащерка, розмарин, салвия, босилек
- 1-2 бр. дафинов лист
- Пресен магданоз за поръсване
- 3 с.л. зехтин
- Сол, черен и червен пипер
Метод на приготвяне:
Нарежете тиквичката и патладжана на кубчета, лука на полумесеци, а чесъна на ситно.
Загрейте зехтина в тиган и задушете последователно всички зеленчуци до омекване с малко червен пипер.
Нарежете чушката, смесете с доматения сос, добавете сол и пипер и пюрирайте.
Нарежете месото на 8 тънки шайби, начукайте леко и овкусете със сол и пипер. Загрейте тиган на силен котлон, добавете няколко капки олио и запечатайте месото за 30 сек на страна. Прехвърлете го в тавичка, покрийте със зеленчуците, добавете мащерката и дафиновия лист и печете в загрята на 180С фурна за около 20 -25 мин.
Сервирайте по 2 шайби от месото с рататуй и пресен магданоз.
Рецептата е подходяща, когато имате свинско месо и зеленчук по избор във вашия индивидуален хранителен режим.
Други свързани статии:
Още от Топ форма
Никога не е късно да се изправите с любов срещу излишните килограми, или с други думи, да започнете режим, заедно с половинката си! В началото, по пътят към постигането и задържането на топ форма се изисква мотивация и воля.…
МИТ 1 – МЕСОТО Е ВРЕДНО Има хора, които се чувстват по-добре, когато изключат месото от режима си и в това няма нищо лошо. Често, изборът на подобен тип хранене е продиктуван и от екологични съображения. Важно е, ако по…