Хранителен режим за отслабване и здраве

Хранителен режим за отслабване и здраве е този режим, който ще ви научи да се храните правилно.

Отношението на повечето хора към храната е или напълно пренебрежително или прекалено фокусирано. Нито една от тези крайности не е добра. В първия случай говорим за липса на грижа за нас самите и за нашето здраве, а във втория – за ненужно затормозяващо и стресиращо поведение.

Ако вашето отношение към храната влиза в една от двете категории – това е сигурен признак, че здравето ви е застрашено. Трябва да се постараете да промените отношението си така, че да постигнете златната среда. А къде е тя? Там, където правилното хранене е рутина. Подходящият хранителен режим има способността да ни води точно към тази златна среда.

Вижте какви са ползите от спазването на индивидуален хранителен режим:

Хранителният режим ни помага да спрем да мислим за храна

Човек прекарва средно около два часа на ден в мисли за храна. Всеки ден инвестираме време и енергия, за да решим какво, кога и колко да похапнем. Спокойно можем да използваме това време за други занимания, ако разполагаме с подходящия за нас хранителен режим.

Ако трябва да сме честни, всеки ще признае, че поне веднъж си е пожелавал да не трябва да мисли какво да готви и какво да яде. Това желание може да се осъществи с подходящия режим, съобразен с храните, които обичаме. В допълнение към спестяването на време, подходящият хранителен режим ще ни научи по лесно и бързо  да вземаме решения за храненето си, дори след като спрем да го спазваме.

Спазвайки хранителен режим, започваме да се храним редовно

Редовното хранене представлява около 60% от един здравословен хранителен режим. Останалите 40% се отнасят до количеството и качеството на храната. Малко хора могат да се похвалят, че се хранят редовно, т.е. през 3-4 часа от момента на ставане до лягането.

Разполагайки с режим, в който е посочено всяко отделно хранене за деня, много по-лесно ще се справим с планирането и организацията. По този начин ще можем да се похвалим, че се храним редовно. А редовното хранене се отплаща щедро. То забързва метаболизма, намалява чувството за глад и ни помага да подобрим здравословното си състояние и линията си.

Разбираме кои са подходящите за нас количества храна

Няма човек, на който да не се е случвало да прекалява с храната. Всички знаем последиците – тежест в стомаха, лошо настроение, съжаление и така до следващия път. Спазването на режим, изготвен специално за нас от диетолог, ни помага да развием усет за това колко храна ни е нужна. Използвайки кухненска везна в периода на режима, неусетно се научаваме да измерваме необходимите количества на око. По този начин преяждането или недохранването остават в миналото.

Хранителният режим  не е само за хора с  проблеми с килограмите

Хранителният режим не е само за хора с  проблеми с килограмите. Той е за всеки, който желае да се храни здравословно.

Всичко, от което се нуждаете, независимо дали искате да отслабнете или да подобрите здравето си,  е промяна на вредните ви хранителни навици. Как се постига това? Като спазвате балансиран и разнообразен хранителен режим, докато правилното хранене се превърне в рутина. След като това стане, ще можете бързо и лесно да  решавате с какво,  с колко и кога да се храните. Тези решения  ще са продиктувани от желанието и уменията ви да живеете и да се чувствате по-добре.

Оставете мисленето за храната на специалистите. Опитайте да спазвате хранителен режим, изготвен специално за вас, поне 30 дни и сами се убедете в ползите му. Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Откъс
хранителен режим за отслабване
Заглавие
хранителен режим за отслабване
Описание
Отношението на повечето хора към храната е или напълно пренебрежително или прекалено фокусирано. Нито една от тези крайности не е добра. В първия случай говорим за липса на грижа за нас самите и за нашето здраве, а във втория - за ненужно затормозяващо и стресиращо поведение.
Автор
Издател
Топ Форма