skip to Main Content

#Хранителни съставки

Хранителен режим за отслабване и здраве

Беше ли полезно? Оценете ни!

0 / 5

25.05.2016

Хранителен режим за отслабване и здраве

Хранителен режим за отслабване и здраве е този режим, който ще ви научи да се храните правилно.

  • Преди да продължите, абонирайте се от тук за още полезни статии от нас и нашите специалисти на тема здраве, здравословно хранене и здравословно отслабване:

Отношението на повечето хора към храната е или напълно пренебрежително или прекалено фокусирано. Нито една от тези крайности не е добра. В първия случай говорим за липса на грижа за нас самите и за нашето здраве, а във втория – за ненужно затормозяващо и стресиращо поведение.

Ако вашето отношение към храната влиза в една от двете категории – това е сигурен признак, че здравето ви е застрашено. Трябва да се постараете да промените отношението си така, че да постигнете златната среда. А къде е тя? Там, където правилното хранене е рутина. Подходящият хранителен режим има способността да ни води точно към тази златна среда.

Вижте какви са ползите от спазването на индивидуален хранителен режим:

Хранителният режим ни помага да спрем да мислим за храна

Човек прекарва средно около два часа на ден в мисли за храна. Всеки ден инвестираме време и енергия, за да решим какво, кога и колко да похапнем. Спокойно можем да използваме това време за други занимания, ако разполагаме с подходящия за нас хранителен режим.

Ако трябва да сме честни, всеки ще признае, че поне веднъж си е пожелавал да не трябва да мисли какво да готви и какво да яде. Това желание може да се осъществи с подходящия режим, съобразен с храните, които обичаме. В допълнение към спестяването на време, подходящият хранителен режим ще ни научи по лесно и бързо  да вземаме решения за храненето си, дори след като спрем да го спазваме.

Спазвайки хранителен режим, започваме да се храним редовно

Редовното хранене представлява около 60% от един здравословен хранителен режим. Останалите 40% се отнасят до количеството и качеството на храната. Малко хора могат да се похвалят, че се хранят редовно, т.е. през 3-4 часа от момента на ставане до лягането.

Разполагайки с режим, в който е посочено всяко отделно хранене за деня, много по-лесно ще се справим с планирането и организацията. По този начин ще можем да се похвалим, че се храним редовно. А редовното хранене се отплаща щедро. То забързва метаболизма, намалява чувството за глад и ни помага да подобрим здравословното си състояние и линията си.

Разбираме кои са подходящите за нас количества храна

Няма човек, на който да не се е случвало да прекалява с храната. Всички знаем последиците – тежест в стомаха, лошо настроение, съжаление и така до следващия път. Спазването на режим, изготвен специално за нас от диетолог, ни помага да развием усет за това колко храна ни е нужна. Използвайки кухненска везна в периода на режима, неусетно се научаваме да измерваме необходимите количества на око. По този начин преяждането или недохранването остават в миналото.

Хранителният режим  не е само за хора с  проблеми с килограмите

Хранителният режим не е само за хора с  проблеми с килограмите. Той е за всеки, който желае да се храни здравословно.

Всичко, от което се нуждаете, независимо дали искате да отслабнете или да подобрите здравето си,  е промяна на вредните ви хранителни навици. Как се постига това? Като спазвате балансиран и разнообразен хранителен режим, докато правилното хранене се превърне в рутина. След като това стане, ще можете бързо и лесно да  решавате с какво,  с колко и кога да се храните. Тези решения  ще са продиктувани от желанието и уменията ви да живеете и да се чувствате по-добре.

Оставете мисленето за храната на специалистите. Опитайте да спазвате хранителен режим, изготвен специално за вас, поне 30 дни и сами се убедете в ползите му. Ако все още нямате индивидуален хранителен режим, можете да го поръчате от тук.

Други свързани статии:

Още от Топ форма

Коледни пости и хранителен режим

Ако сте решили да започнете пост, е важно през предстоящия месец, внимателно да подбирате храните, които ще служат за заместители на месо, яйца, мляко и други животински продукти. Постенето може да е полезно както за тялото, така и за духа,…

Прочети още

Искате да постигнете здравословното за Вас тегло и да влезете в Топ Форма след лятото? Здравословното отслабване несправедливо си е спечелило славата на бавен, труден и скъп начин за постигане на желаното тегло. Истината е съвсем различна и здравословното отслабване е по-лесният начин за…

Прочети още
Back To Top